Search This Blog

refresh je banyak kali bila keluar ERROR (follow blog)

By 12:03:00 PM , , ,


"Ish asyik keluar error je bila nak follow blog orang"
"Tak jadi nak follow blog tu bila keluar error"
"Susah laa nak follow blog orang sekarang ni sebab time nak follow je, mesti keluar error"


Haaa itu lah antara aduan aduan yang pernah ditengok berkaitan dengan follow blog para blogger. Lagi-lagi bila kita nak join Giveaway/segmen. Mesti syarat nya, tak lain tak bukan, kena follow blog first of all kan? Sampaikan ada orang yang fed up, give up nak join Giveaway/segmen sebab tak boleh nak follow blog. Sebab bila tekan button follow, akan keluar Error yang warna oren tu, yang rasa nak tumbok dush dush tu. Hahaha.

refresh je banyak kali bila keluar ERROR (follow blog)
refresh je banyak kali bila keluar ERROR (follow blog)
Ada yang suggest suruh clear cookies, then baru masalah Error tu akan settle. Tapi saya pernah clear cookies, benda alah Error tu tak hilang hilang pun.

so... I found the solution. 
Very easy.

sebagai seorang yang berpengalaman dalam hal ni hahaha.. Nasihat dan cadangan saya adalah refresh je banyak banyak kali. Nescaya Error tu akan terhapus begitu sahaja & button follow pun akan muncul.


"Dah refresh. Tapi still keluar Error. Acamno?"


Refresh je lagi dan lagi. Refresh banyak banyak banyak kali kalau Error still ada. Refresh sampai button follow keluar. 

follow blog

Kekadang saya refresh 2 kali okay dah. 
Kadang kadang refresh 5,6,7 kali baru okay haha.

Conclusion is.. refresh je banyak kali untuk hilangkan Error bila nak follow blog. Believe me. Refresh and refresh and refresh and refresh and refresh Zzzz haha. Kbai.

Selamat ber-refresh!

You Might Also Like

9 comments

  1. boleh cuba lepas ni.. tq kc comel! hehe

    ReplyDelete
  2. Mai selalu tekan button tu dua kali serentak, so pop up pertama akan error, tapi confirm popup kedua tu keluar butan follow yang sebenar,

    ReplyDelete
  3. hikhik. memang mengalami masalah ni... boleh try pasni. hehe tq awak. :)

    ReplyDelete
  4. Masalahh yg sama.. tq pasni leh cuba

    ReplyDelete
  5. kep on refreshing. lama2 jadi la tu

    ReplyDelete
  6. betul3x..kena refresh banyak kali baru boleh.

    ReplyDelete
  7. ini antara sebab saya tinggalkan blogspot dan beralih ke wordpress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogspot & wordpress masing2 ada pros and cons. up to masing2. saya lebih suka blogspot :)

      Delete
  8. Blogwalking ke sini sambil follow awak.. Selamat berkenalan

    http://diarialialiyana.blogspot.my/

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.