Save Me From Myself - Harris J

by - May 30, 2017
Kenal tak siapa Harris J? Alaaa yang popular dengan lagu Salam Alaikum tu + penyanyi yang dikatakan ala ala Justin Bieber. why Justin Bieber? sebab suara Harris J yang best & pemakaian seperti JustinBieber.

Baru-baru ni, Harris J ada muncul dengan Single terbaru 2017 iaitu lagu Save Me From Myself. As expected, memang best lagu ni! Petikan gitar pada mula-mula lagu ni best. Lirik dia pun best. Dekat dengan hati sebab bait-bait lirik lagu tu saya boleh rasa. Boleh rasa kesusahan dan kepayahan menahan diri dari melakukan perkara tidak baik.

And, one more thing lagu ni lain sikit berbanding lagu-lagu Harris J sebelum ni. Lagu ni nampak kematangan dalam diri dia. Plus, suara dia! Suara dia dah matang berbanding dengan suara dia dulu time release album Salam. Dah baligh la kot kan haha. Suara lebih macho gituww~

Okay jom layan lagu baru Harris J ni!


Save Me From Myself - Harris J


Save Me From Myself - Harris J
Save Me From Myself - Harris J, image:Youtube

Lirik Save Me From Myself - Harris J


I want it all
I want it now
Forget about the consequences

I know that it's bad, it's better to wait
But sometimes I can be selfish
And the only sound I hear is right now
And all my patience gets locked out

I know that it's wrong
And I want to change
I need You here with me

Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah
Lord i need Your help
Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah

harris j 2017
Save Me From Myself - Harris J
Big lights pull me in every time
And it's so hard to break a pattern
But I see it clear, what's deep inside
Is the only thing that really matters

So tell me how, how to turn it around
before my senses hit the ground
'coz I know that's it's wrong
And I want to change
I need You here with me

Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah
Lord I need Your help
Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah

Save me from myself
'coz I tripped and fell
and there is nothing, nothing
that I won't do

Oh, save me from myself
'coz I need Your help
and now I'm running, running
back to You

Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah
Lord I need Your help
Allah, Allah, Allah
Save me from myself
Allah, Allah, Allah
Save me from myself

Official lyric Video Save Me From Myself - Harris J




Lagu ni seolah-olah menceritakan keadaan diri dia sendiri. Dan juga kita-- manusia.

Kita nak buat sesuatu. Kita tahu benda tu tak baik untuk kita lakukan. Kita tahu benda tu jahat. So, kita nak elak daripada buat benda tu & tahan diri untuk tidak buat benda tu dengan minta pertolongan Allah.

Thats why dalam lagu ni Harris J ulang banyak kali word "Allah, save me from myself".
Sebab apa? Sebab musuh yang paling susah untuk kita tewaskan adalah nafsu kita sendiri. 

So, we must always ask Allah to save us from ourselves. Because ourselves are the most dangerous enemy to us.

save me from myself song
Save Me From Myself - Harris J

You May Also Like

2 comments

  1. Setuju sangat.. Musuh yang paling susah nak ditewaskan adalah diri sendiri.. Nafsu sendiri..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p