Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran

by - July 04, 2017
Saya terjumpa 'iklan' Wakaf4Ummah ni di buku Penulis Jalanan by teme. Oh sebenarnya umi saya yang jumpa sebab umi baca dulu buku tu haha. Umi yang suruh saya ushar more about Wakaf4Ummah. Berapa bayarannya, macam mana nak bayar, trusted (dipercayai) ke idok. Because she wants to wakaf on the project. So, saya pun setelah banyak kali diingatkan oleh umi suruh pergi tengok, buka lah laman web Projek Wakaf Al-Quran ni..


Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran


Apakah peranan 'Wakaf4Ummah'?
-mengumpul dana daripada pemberi wakaf bagi mewakafkan Al Quran/Rehal kepada golongan yang layak menerima wakaf seperti Pusat Pengajian Al Quran, Rumah Anak-anak Yatim, masjid, sekolah atau muallaf.
Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran
Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran
Kita boleh pilih nilai sumbangan based on pakej bawah ni:
Al-Quran
- satu AlQuran kecil RM20
- satu AlQuran sederhana RM30
- satu AlQuran hafalan RM50

Bagaimana cara untuk menyumbang?
-boleh dibuat melalui PO/MO/Cek/tunai boleh dideposit ke akaun Maybank Islamik IMANSHOPPE SERVICES AND CONSULTANCY 562209624704.
Sila maklumkan pembayaran kepada admin@wakaf4ummah.com.my dengan rujukan "WAKAF ALQURAN/REHAL"

Contoh email saya kepada admin wakaf4ummah untuk inform them yang kita dah bayar serta attach bukti pembayaran:
email wakaf4ummah
Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran
There are two ways of (cara) pembayaran. Sama ada maybank or Paypal. Choose either one.

cara pembayaran wakaf4ummah
Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran
And saya pun klik lah logo Maybank because I have Maybank2u account hehe.

maybank2u wakaf
Maybank2u Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran

cara bayar wakaf online
bayar secara online Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran

bayar wakaf4ummah
success transfer duit ke akaun bank maybank Wakaf4Ummah - Projek Wakaf Al-Quran
Selepas dah buat pembayaran, kita isi borang yang berada di page Wakaf4Ummah tersebut (home). For what?

Borang Projek Wakaf4Ummah "Sila isikan borang ini untuk tujuan kami trace sumbangan anda"


Okay ianya untuk trace sumbangan kita tadi hehe.

borang projek wakaf

Siapakah golongan yang akan menerima wakaf melalui 'Wakaf4Ummah'?

-akan menyalurkan wakaf kepada masjid, sekolah, anak-anak yatim, orang miskin, mangsa bencana alam, program-program dan individu yang terpilih menerima wakaf.


Adakah perlu wakaf secara banyak sekaligus?
-nope. Boleh sumbang serendah RM10 untuk 1 bahagian Al Quran dan beberapa pakej lain yang kami sediakan. Bolrh layari website www.wakaf4ummah.com.my untuk maklumat lanjut.


Phone: 0193417308
Alamat: 4-1, Jalan Dagang SB 4/2, Taman Sungai Besi Indah, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
Email: admin@wakaf4ummah.com.my

You May Also Like

3 comments

  1. Wow..

    Bagus la projek wakaf ini.

    Projek untuk akhirat

    ReplyDelete
  2. teruskan beri inspirasi utk orang lain

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p