done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada

by - August 14, 2017
Haritu saya ada cerita kan yang saya menang voucher RM100 Lazada dalam Ramadhan Raya Blogger Contest 2017? Kalau nak tahu saya menang dalam kategori mana, boleh baca full story di SINI. Pihak Lazada dah beri voucher code tu 18 Julai 2017yang lepas, tapi saya cari 'timing' yang tepat untuk order hahaha. Dan timing nya adalah kelmarin, 12 Ogos 2017. And guess what? Saya order ENAM (6) barang dengan menggunakan voucher RM100 tersebut!


order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada

Serious rambang mata nak pilih mana satu sebab semuanya cun cun dan suit my taste. Harga pun banyak yang ada diskaun. Arghhh lagi lah rambang mata haha.

As usual, my favorite items bila shopping online - baju (shirt/dress), kasut (flat shoes/ wedges), beg (tote bag/ backpack bag /sliding bag). Plus, untuk cukupkan RM100 (tapi terlebih 7 sen hahaha) saya tambah item Garnier Foam into my shopping cart.

1. Garnier Pure Active Multi-Action Foam 50ml
2. HengSong Summer Women High-Heels Flip Flops Antiskid Beach Shoes Home Non-slip Slippers Sandals (Pink)
3. Women OL Slip On Loafers Casual Glitter Ballet Ballerina Flats Shoes Candy Color
4. 2017 Korea style phone bag Fashion Alligator Pattern Leather cluth bag(White)
5. Lightweight Travel Laptop Backpack Brown
6. Kuhong Summer Women's Tops Chiffon Shirts Solid Casual Blouses O-Neck Butterfly Sleeves Blusas Femininas Loose Camisa S-XXL Plus Size Black

Then, checkout!

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
Kat SHIPPING section, kita kena isi maklumat tentang shipping address (alamat penghantaran) dan pilih sama ada kita nak standard delivery RM9.50 (penghantaran biasa) atau express delivery RM20 (penghantaran ekspres). Disebabkan saya tak urgent pun nak barang-barang yang saya tempah tu, so I choose standard delivery only.

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
checkout 6 barang dengan voucher RM100 Lazada

Yeahhhhhh tudiaaa! masa yang ditunggu-tunggu. 

Memasukkan kod baucar Lazada bernilai RM100! Hahahaha.

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
masukkan code voucher RM100 Lazada. kemudian, klik APPLY.
Yezzahhh! 

So saya just bayar shipping charges RM9.50 + RM0.07 = RM9.57 dengan Maybank2u!

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
selepas masukkan voucher RM100 Lazada, PLACE YOUR ORDER!

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
selepas login akaun Maybank2u, klik Continue.

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
klik Request for TAC. then, masukkan nombor 6-digit ke dalam kotak kosong.

DONE bayar menggunakan maybank2u. Kemudian, klik Continue with transaction.

Klik Return to FPX

DONE!

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada

done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
done order 6 barang dengan voucher RM100 Lazada
Disebabkan beg coklat tu dijual oleh Lazada sendiri, so tengahari tadi beg tu dah sampai dah pun ke rumah saya hahaha. Cepat gilos. Tapi lagi 5 barang yang lain lambat sikit la kot sebab ianya daripada company lain. Its okay. Janji sampai haha.

Last but not least, thank you LAZADA! :D

You May Also Like

8 comments

  1. Allhamdulillah... seronoknya sis./..

    ReplyDelete
  2. Siqah berkenan dengan Ballerina shoes. Cantik warnanya :)

    ReplyDelete
  3. Yeah, sabarlah menanti barangan yer ..
    Kak pip punya semua dah sampai ...

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah rzeki sis sayidah ni

    Dapat 6 barang free

    Semoga berkat rezeki ni

    ReplyDelete
  5. Saya selalu juga beli kat lazada. cuma tak pernah lagi beli pakai baucer. huhuhu

    ReplyDelete
  6. Beertuah naa dapat voucherr tu oiiit. hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p