Lirik Lagu OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib

by - August 11, 2017
Perghhh tudiaaa. Syamsul Yusof kembali dengan lagu baru! Sebelum ni, beliau berkolaborasi dengan Mawi untuk lagu OST Filem Munafik dan OST Filem Desolasi. Kini, untuk lagu OST Filem Abang Long Fadil 2, beliau bergabung pula dengan Dato' AC Mizal dan Shuib. And as usual.. gempak! Dan apa yang boleh saya simpulkan selepas dengar lagu Senorita ni.. lagu Syamsul Yusof tak pernah mengecewakan! Saya gerenti mesti hits meletop dan viral lah lagu Senorita ni. 5 BINTANG!

Tapi first thing yang terdetik di fikiran saya bila dengar permulaan lagu Senorita ni adalah "eh macam lagu bola pula" hahahaha. Irama melodi lagu Senorita ni memang best. Ala-ala muzik Spain, Brazil gituu. Dan saya perasan kan.. lagu OST Abang Long Fadil 2 ni macam ada iras-iras satu lagu tau. Tapi tak ingat lagu apa. Feel like.. Macam lagu Shakira yang waka waka eh eh tu. Yang lagu bola dulu tu haha. 

Tapi overall, best lagu Senorita ni. Lirik lagu dia pun catchy dan ada yang mendalam juga. Rap Syamsul Yusof & Shuib torbaekkkk! Cuma.. suara AC Mizal macam lain sikit dalam lagu ni. Suara dia kan biasa serak-serak sikit. Tapi dalam lagu ni, suara dia smooth je. Tu yang mula-mula dengar, eh suara AC Mizal ke ni. awat lain bebeno haha.


OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib


Lirik Lagu OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib
Lagu OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib



LIRIK LAGU OST FILEM ABANG LONG FADIL 2 - SENORITA


(Chorus)
Kau buat aku terpana,
Kau buatku hilang kata,
Kau buat tidur tak lena sampai nak naik gila,
Mandiku rasa tak basah,
Demamku tak kebah-kebah,
Jangan kau biarku rebah,
Ku mahu terus gagah.

Degup jantungku palpitasi,
Cepu mindaku halusinasi,
Mari ke sini marilah oh Senorita.
(Repeat)

Bagaikan bidadari dari syurga.
Kadang-kadang aku panggil kamu senorita.
Panggilan manja untuk buat kau suka .
Jatuh cinta mamacita!

Dia tidak pandang Evo, Lambo
dia cuma cari yang jujur abang tak poyo.

Yeah cintanya bagai letrik, bukan egosentrik
dia suka picnic, pakai lipstik, filem klasik, memang hotchick.
Uh, fabolous marvelous tapi sangat jealous! 
Uh, thats cool!

Ohh..
She' so fine she's so good everybody in the hood say..
Ohh..
Wanna know email, Twiiter, Facebook, IG tell me baby.

(Chorus)

Second verse

Now 1 2 3 to the 4 
everybody get down to the flow,
jika ada salah silap abang.. let me know, 
Dia dari kuala lumpur!

Abang tiada banglo, bukan macam Pablo, money-money cash flow, oh No!

What? 

Bukan saja cantik tapi juga sempurna,
kalau ada jodoh takkan kemana.
Siapa kata abang badboy huh (2×)
I'm a good boy!

Ohh.. She' so fine she's so good everybody in the hood say.
Ohh.. wanna know email, Twitter, Facebook, IG tell me baby.

Beriku ruang sayangku
Jangan kau kata NO dulu
Ku mahu bukti padamu
Aku soldadu kamu
Bak kata Bruno Mars dulu, I would catch grenade for you,
Aku lebih dari itu, I wanna go to Jannah with you

Cukup-cukuplah sudah
kita main-main madah
aku lelah, hampir rebah, engkaulah senorita... 
engkaulah senorita..

Doa dulu
Sampai waktu
Kau dan aku, satu.

Cuba goyang macam lagu boom boom pow.
Tahu lagu dulu lagu boom boom pow?
Black Eyed Peas abang bukan polis
Jangan senyum sinis jangan menangis 
hah.

(Chorus)

LAGU : SENORITA (OST ABG LONG FADIL 2)
ARTIS : SYAMSUL YUSOF & DATO AC MIZAL FEAT. SHUIB
KOMPOSER : SYAMSUL YUSOF
LIRIK : SYAMSUL YUSOF/ANWAR FAZAL
PRODUCED BY: ARTEEFFECTS & PRESIDENT PRODUCTIONS

senorita syamsul yusof
shooting music video Lagu OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib
notakaki:

1. maksud senorita (bahasa Sepanyol) - gelaran bagi perempuan yang bermaksud cik/ anak dara/ gadis/ nona/ cewek

2. maksud palpitasi (istilah medic) - keadaan denyut jantung yang abnormal, tidak teratur, berdebar.

3. maksud halusinasi - suatu keadaan seseorang melihat, medengar, atau merasakan sesuatu yang sebenarnya tidak nyata

4. maksud egoasentrik - bersifat mementingkan keperluan sendiri sahaja (tanpa mengendahkan keperluan orang lain) a.k.a self-centredness.

5. maksud soldadu - askar, tentera

6. maksud grenade - bom tangan.

OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib
Lagu OST Abang Long Fadil 2 - SENORITA | Syamsul Yusof & Dato' AC Mizal Feat. Shuib
Saya dah download mp3 lagu Senorita ni. Dah puluh kali gak ni duk ulang hahaha.

Okay daaa~! Wassalam :)

You May Also Like

1 comments

  1. Hihi. Siqah pun dengar macam lagu bola jugak. Tambah lagi part opening lagu ni :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p