Total Pageviews

Lirik Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra

by - December 18, 2017
Penyanyi Haqiem Rusli yang terkenal dengan lagu Tergantung Sepi dan Segalanya sebelum ni muncul dengan single terbaru - lagu Jatuh Bangun. Official Music Video (MV) lagu Jatuh Bangun yang di-release pada 15 Disember 2017 become #13 trending on YouTube right now. Saya pun baru dengar semalam hahaha. Terjumpa kat sidebar, recommended video. So, klik jela. Dengar-dengar.. aikk best juga haha. Catchy. Terasa nak menari sekali dengan Haqiem + dancers dalam MV tu haha. Lirik nya pun bukan kosong laa. Ada makna dan pengajaran di sebaliknya.

Lirik Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra
part ni (Haqiem cakap "rrraahhh") dalam lagu Jatuh Bangun remind me of  "bbrraahhh" trademark Desiigner

Official MV Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra




Lirik Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra

Perjalananku sungguh jauh
Ada jatuh ada bangun
Dan ku tempuhi
Semuanya dan terus berlari

Cause all i want is time
To know you're mine
And i want you to know
That i'm fine
Cause all i want is time time time
To know you're mine mine mine
And i want you to know
That i'm fine

Disaat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Di saat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang
Engkau menghilang

Dulu tak dipandang
Tinggal bayang
Kesedihan ku seorang
Kau tinggalkan aku
Tanpa ragu
Ku sunyi tanpamu

Cause all i want is time
To know you're mine
And i want you to know
That i'm fine

Disaat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Aman Ra:
Sekarang makin senang
Sudah lama cuba
Sekarang makin tenang
Mana mungkin lupa (rahhhh)
Lama sudah kita tak bersemuka
Itulah lumrah bila jalan berubah
Keadaan ketika itu kejam
Tak pernah aku cuba berdendam
Dah cukup kita pernah berkenal
Takde apa dalam hidup kekal
Aku doakan kau sentiasa selamat
Moga tercapai kita punya matlamat
Dulu tak nak bagi
Muka atau hati
Sekarang jangan cari
Aku...

Cause all i want is time to know you're mine
And i want you to know that i'm fine
Disaat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang

Disaat ku senang datang
Kau menumpang tenang
Dulu ku susah engkau menghilang
(2x)

Disaat ku senang
Kau datang menumpang
Dengan tenang
(2x)
Engkau menghilang...


Title: JATUH BANGUN
By: HAQIEM RUSLI feat Aman Ra
Composer: Haqiem Rusli , Omar K & Ikhwan Fatanna
Lyricist: Haqiem Rusli , Omar K , Ikhwan Fatanna & Aman Ra
Lirik Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra
one of  the part in Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra
Amacam? Best tak? For me, best laa juga. Boleh layannn. hehe.

But no wonder laa. Ada Omar K and Ikhwan Fatanna in producing this song. Thats why its catchy dan bermakna hehe.
jatuh bangun lirik haqiem
Lagu Jatuh Bangun - Haqiem Rusli feat Aman Ra
Lagu ni pun mungkin seimbas dengar, thought like "ohhh ni mesti pasal pakwe makwe niii". But nope. Lagu ni tak semestinya tuju untuk kekasih je. kawan-kawan or saudara/family pun ada mengena juga. Dan actually, kalau tengok MV lagu ni pun, memang Haqiem fokuskan "di saat ku senang datang kau menumpang tenang, dulu ku susah engkau menghilang" tu kat kawan-kawan beliau. Mungkin  based on his experience la kot kan. True story. Mungkin laa haha. Tapi memang ramai je manusia macam tu. Moga kita dijauhkan daripada fake friends/kekasih/family sebegitu aminnn!

Okay thats all. Daaaa~ wassalam! :)


You May Also Like

4 comments

  1. Wah... tak pepasal berjoget di tengah hari buta ni.hahahaha ^^

    ReplyDelete
  2. semalam baru dengar lagu ni. budak2 suka la. hahahha. nak2 pulak dia ni hensem

    ReplyDelete
  3. Bagus budak Haqiem ni..suara pun sedap..Dia nyanyi lagu apa pun akak suka..

    ReplyDelete
  4. menarik lirik lagu ni lepas tu haqiem rusli pulak yang nyanyi, merdu lah

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p