BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Pembayaran Brim Mengikut Kategori..

by - January 04, 2018
BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Pembayaran Brim Mengikut Kategori | Antara soalan famous berkaitan dengan brim - "brim bila nak dapat duit eh?" atau "bila bayaran brim nak masuk akaun bank?" atau "brim bila duit masuk?". Haritu pun umi tanya brim bila dapat sebab yela kan nak budget perbelanjaan semua hehe. Tapi.. saya terrrberitahu 'wrong fact' bahawa bulan Januari lah first payment terima duit brim. Rupa-rupanya...Feb! Hikhikkk ampunnn umi. Sebab masa tu saya tak ushar lagi jadual tarikh pembayaran BR1M 2018 ni.

JADUAL PEMBAYARAN BR1M 2018

jadual tarikh pembayaran br1m 2018
BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Tarikh Pembayaran Brim Mengikut Kategori.. | credit image: semakanbrim.com
Kategori 1
-- Individu berpendapatan bulanan RM2,000 dan ke bawah (Jumlah: RM450)

Februari - RM450

Kategori 2
-- Isi rumah berpendapatan bulanan range RM3,001 - RM4,000 (Jumlah: RM900)

Februari - RM300
Jun - RM300
Ogos - RM300

Kategori 3
-- Isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah (Jumlah: RM1,200)

Februari - RM400
Jun - RM400
Ogos - RM400
jadual pembayaran brim 2018
BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Pembayaran Brim Mengikut Kategori.. | credit image: blog.maukerja.my

4 CARA PEMAKLUMAN/ SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN BR1M 2018


1. Semakan secara online

Haaa ni cara paling mudah dan pantas untuk semak brim dah masuk untuk tahu apa status permohonan brim kita. Hanya memerlukan data Internet untuk check it out. Boleh semak brim secara online di handphone atau laptop/PC. Just pergi ke https://ebr1m.hasil.gov.my/DefaultSemakanKeluar.aspx?m=k untuk membuat semakan.

Nak tahu secara details step by step cara macam mana nak semak brim 2018? Boleh baca tutorial di SINI.

2. Semakan secara aplikasi Mobile BR1M

Muat turun di Play Store (bagi platform Android) & di App Store (bagi platform iOS)

3. Email

Pihak BR1M akan memaklumkan kita lulus atau tidak (or anything else) melalui e-mel yang didaftarkan di dalam Borang Permohonan BR1M.

4. Surat pos

Surat makluman keputusan permohonan BR1M akan dicetak dan diposkan mengikut alamat seperti di dalam Borang Permohonan BR1M.

SUMBER: Website Brim 1 Malaysia
BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Pembayaran Brim Mengikut Kategori..

BACA JUGA: 

KATEGORI, SYARAT KELAYAKAN & CARA MEDAFTAR PERMOHONAN BARU BR1M 2018

Cara Kemaskini BR1M 2018

BR1M 2018 bila dapat duit? Ini Jadual Pembayaran Brim Mengikut Kategori..
BIOBAX SPRAY! Harga biobax RM80 1 botol, RM150 2botol [FREE POSTAGE | COD Seremban] whatsapp/contact 0172008642 atau 0182234830

You May Also Like

6 comments

  1. info yang sangat berguna untuk mereka yang dapat brim ni

    ReplyDelete
  2. Untung betul siapa dapat bantuan daripada kerajaan ni

    ReplyDelete
  3. dah menjadi kebiasaan orang akan tanya bila nak dapat brim ...

    ReplyDelete
  4. tak sabar lah orang-orang yang bakal terimanya nanti

    ReplyDelete
  5. wah untungnya siap yg dapat Brim. meh lah blanje mama sikit

    ReplyDelete
  6. Pasti ramai yang tertunggu-tunggu duit BR1M masuk ni

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p