TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Boleh tengok semula ig story yang 'hilang' selepas 24 jam!

by - August 22, 2019
Boleh tengok semula ig story yang sudah 'hilang' selepas 24 jam! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! As we all know, konsep INSTAGRAM STORY adalah kita upload, share video atau gambar, and then after 24 hours puff! That IG story akan hilang. Akan lesap entah ke mana. Tapi pernah tak ada waktu tertentu kita nakkk sangat tengok balik ig story yang dah takde tu. 

We want it back!
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang | image: Google
Kekadang kita tak sempat pun nak ushar berapa orang yang views, tak sempat nak tahu siapakah gerangan yang tengok ig story kita.

Kekadang hajat di hati nak highlight ig story kat profile kita tapi disebabkan lupa, tak sempat nak save. Hmm.

Kadang-kadang, kita ada juga buat job dengan menggunakan ig story dan keesokan harinya,  bila client minta performance (views), tapi tup tuppp ig story tu dah TAK ADA!

Macam mana kalau jadi macam tu? Apa yang perlu kita buat?

Boleh ke kembalikan instagram story yang dah hilang tersebut?

Ada cara ke untuk tengok semula ig story yang dah dissappeared after 24 jam?

Yeahh ada caranya. don't worry! tak perlu risau dan gundah gulana dah.

Senang je step dia!

Maybe ada yang dah tahu. Kalau ada yang belum tahu, boleh proceed baca entri ni muehehe. 

CARA NAK TENGOK SEMULA IG STORY YANG SUDAH HILANG

Kind of tutorial hahaha.

1. Login account instagram

2. Go to our profile

3. Klik "garis tiga" di belah atas kanan
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
4. Klik 'Archive'
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
DONE!

SETTLE!

TARAAAA! There you are.. 

Stories archive mengandungi semuaaaaa ig story yang kita dah post dulu dulu. Ala ala collection a.k.a koleksi 'cerita' instagram kita. 
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
Hahahaha mudah gilos kan? Easy peasy huh.

Dulu saya pun tak tahu tau macam mana laa nak tengok balik ig story yang dah hilang tu. Takkan terus lesap begitu saja? Nasib baik ada seorang tu berbaik hati 'ajar' cara bagaimana.

And now.. we all already know ke mana past ig story kita tu pergi.

So.. nak buat apa dengan ig story tersebut?

Sama ada anda nak post/ share balik di IG story, atau nak highlight kan di profile akaun ig, atau nak save photo, atau just nak tengok berapa orang views, screenshot atau nak delete bagi pupus terus.

Up to you. Up to me.
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
cara kembalikan semula ig story yang hilang
THE END.

Hahaha. Moga bermanfaat~!

Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

5 comments

  1. wah good tips KC.. tq for sharing

    ReplyDelete
  2. Saya jarang tengok balik IG story lama kecuali yang dalam highlight. Kalau memang nak selalu tengok, memang masukkan dalam higlight terus. Yang lain tu terbiar je dalam Archive😆.

    ReplyDelete
  3. betul2 selalu nak tgok je sapa yg tgok story kita tu.tp skrg dah tak boleh tgok. cuma boleh tahu berpaa vies je

    jalan2 sini https://theathra.blogspot.com/ :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p