TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Cantiknya Skytropolis, Genting Highlands! Harga tiket RM60 UNLIMITED RIDE!

by - August 15, 2019
Cantiknya Skytropolis, Genting Highlands Funland! Harga tiket RM60 UNLIMITED RIDE! [Indoor Theme Park] | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Siapa yang tak pernah jejak ke Genting Highland? Kita genggg! Hahahaha. Kalau Cameron Highland dah 2 kali juga saya pergi sana tapi Genting? Not yet even once; walaupun umur den dah cecah 26 tahun dah sekarang haha. Tapiiiii sejak I found out the beauty of SKYTROPOLIS indoor theme park FUNLAND + baca skytropolis review yang menyeronokkan at twitter, rasa macam nakkkk sangat pergi Skytropolis Genting Highlands ni!
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands FUNLAND INDOOR THEM PARK!
Ticket price is just RM60 (ada yang kata harga tiket masuk RM64) for unlimited ride!

Fuhh! Kira affordable lah tu. Boleh naik ride mana mana. Tiada had masa. Nak stay lama lama pun boleh kan? haha.

Address: Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang (maybe one of the tempat menarik Genting Highland? Maybe.)


Cantiknya Skytropolis, Genting Highlands! Harga tiket RM60 UNLIMITED RIDE at Skytropolis Funland!


skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands | image: Google
skytropolis genting highlands
skytropolis funland genting highlands
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands
skytropolis ticekts kaunter, genting highlands | image: fakhreyyy
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands | image: fakhreyyy
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands | image: fakhreyyy
skytropolis genting highlands
skytropolis funland genting highlands | image: kemi
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands - space cadets | image: kemi
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands - capsule machine | image: kemi
skytropolis genting highlands
skytropolis genting highlands - sky towers | image: NAIM
Nampak macam best kan?

Macam macam ada tu. Sky towers, capsule machine, space cadets. I'm not sure semua tu dalam skytropolis atau tempat yang berbeza beza. Rasanya dalam satu tempat je semua. KOT. HHAHAHA.

Siapa yang suka fun with friends and ada family members yang suka ride ride macam tu, haa memang sangat digalakkan untuk pergi lah.

Ceyh Sayidah. Gaya cakap macam dah jejak ke sana padahall... tengok dari jauh je mampu hahaha.

InshaaAllah one fine day...

Ada sesiapa yang dah pergi sana ke? Cerita lah pengalaman sikit kan komen di bawah. Best ke tidak? Berbaloi ke tidak? Seronok ke idok? Pengalaman pahit atau manis? Ha gituw hehe.

Okay itu sahajaa~!

Moga entri skytropolis ni memberi manfaat atau idea 'tempat menarik di Malaysia' pada mereka yang bercadang untuk bercuti / nak berseronok dengan anak-anak hehe. InshaaAllah.

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

11 comments

  1. Anak Sis baru tunjuk tadi kawannya pergi, tiket tak mahalkan...nanti nak pergilah, lama gile tak ke Genting, last anak sek rendah...

    ReplyDelete
  2. cantiknya pemandangan waktu malam. last p masa bujang 8 tahun lepas. hahaha.. insyaAllah nak bawak mek Sofia pula.. tq review KC

    ReplyDelete
  3. memang layak dipanggil Kota Keriangan sbb byk aktiviti yg boleh dibuat di sini untuk menghiburkan hati...

    ReplyDelete
  4. Woww..! memang cantik dan menarik. Jom KC kita gi Genting.. kak ain lanjer.. :)

    ...

    ReplyDelete
  5. Wow!!! menarik..nnt time dpt bonus boleh la labur sikit duit kesana..huhu

    ReplyDelete
  6. wahhh genting dah buka rupanya. nampak menarik. kene pergi ni

    ReplyDelete
  7. dah lama x pegi tmpt2 mcm ni. i prefer somewhere very calm and quiet for now. when im feeling better, i'll consider this.

    ReplyDelete
  8. Umi tak kesempatan nak pergi lagi..malas nau nk bersesak kat GH nun..nak naik satu hal pastu kat theme park pun byk hal nanti

    ReplyDelete
  9. nak gi GH ni.
    dok tunggu la bila theme park nyer nak siap.
    sampai ke sudah tak siap2, dik oii.
    asben akak tu malas skit nak masuk indoor theme park gini.
    GH plak tu, lagi ler dia tak berkenan.
    nampak interesting sgt tu, dik. warna warni. excited anak2.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p