TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Pulang - Insomniacks | MV Pulang versi Piano buat leleh air mata!

by - August 09, 2019
Lirik Lagu Pulang - Insomniacks | MV Pulang versi Piano buat leleh air mata! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Lagu Insomniacks Pulang ni sebenarnya dah lamaaaaa dulu, time awal-awal release (tahun lepas) saya dah pun layan. Memang syok habis lah dengan lagu ni. BEST! Lirik lagu Pulang Insomniacks pun best.

Lebih lebih lagi part yang english "where did you go, i've got so much to say, so you can't go" perghh memang feel!
lirik lagu insomniacks pulang
lirik lagu pulang insomniacks
Cuma baru baru ni je lagu ni baru 'naik'. Viral di twitter & Youtube terutamanya. I don't know why. Maybe ada penyanyi/ youtuber dan twitfemes yang cover lagu Pulang ni such as Najwa Latif, Sarah Suhairi dan Dalia Farhana.

Mungkin juga sebab lagu Pulang ni masuk pencalonan Muzik-Muzik 34 + jadi guest di MeleTOP.

Mungkin juga sebab Insomniacks release Music Video (MV) with Lyrics Pulang Piano Version pada akhir bulan Jun 2019 yang lepas.
lirik lagu pulang insomniacks
lirik lagu pulang insomniacks
lirik lagu pulang insomniacks
lirik lagu pulang insomniacks
For your information, konsep MV Pulang yang versi Piano berbeza dengan original Pulang yang first release pada tahun lepas; November 2018.

I love both version. But honestly, dari segi MV.. I love piano version more.

Sedihh wohh MV diaa! Meleleh air mata den. Sedih sebab ada kaitan dengan insan yang bernama bapa. Relationship between a son & his father.

Ditambah pula dengan lirik dia, alunan piano yang slow, 'pelakon' dalam MV yang menjiwa watak, suara vokalis Insomniacks yang sorrowful.. PERFECTO!

GABUNGAN yang  menggamit air mata ku untuk jatuh berderai. Gituhh.
lirik lagu insomniacks pulang
lirik lagu pulang insomniacks
Sebenarnya.. ada satu part lirik lagu Pulang yang saya tak berkenan. which is "ku takkan menerima kenyataan kisah kita".

Hmm it sounds like kau tak redha dengan ketentuan yang Allah dah tetapkan. Dan kau tak yakin dengan perancangan Allah. Kan kan?

BUT!

Tapi nasib baik ada MV Piano Version ni. Ada 'jawapan' untuk lirik tersebut di penghujuuuunggg video. What is it?


[VIDEO with Lirik Lagu] Insomniacks - PULANG (Piano Version) :


"Ini jalan yang aku pilih, yang aku tulis.
Aku lupa yang tertulis.
Penghujung yang sudah pasti


"Tulis dan tertulis itu pasti pengakhirannya.
Terima seadanya.
Sayang kami tak terkira"


LIRIK LAGU PULANG - INSOMNIACKS

Kenangan yang telah berlalu
Takkan ku lupa
Hanya engkau yang aku mahu
Sudah tentu

Kisah cinta ku bersamamu
Tidak sempurna
Walau apa pun kita, tetap akan bersama

Hariku..
Lebih indah
pabila kau ada
Ku menunggu

Kau.. PULANG
Pulang sekarang
Ku rindu wajahmu
senyuman manismu sayang

Hanya kau pemilik hatiku
Tiada yang dapat
Mengatasi cinta kita
Apa adanya

Hariku..
Lebih indah
pabila kau ada
Ku menunggu
Kau.. PULANG!!
Pulang sekarang
Ku rindu wajahmu
senyuman manismu sayang

Pabila.. bila kau tiada
Ku renung gambar mu
menunggu sampai kau tiba
lirik lagu pulang insomniacks
lirik lagu pulang insomniacks
Where..
where did you go?
I’ve got so much to say
So you can’t go.. go.. go..

Tak bisa ku percaya, yang kau sudah tiada
Ku takkan menerima
kenyataan
kisah kita

TOLONGGG..
Tolonglah pulang
Ku rindu wajahmu
Senyummu yang sudah hilang

PULANGGG..
Pulang sekarang
Ku rindu wajahmu
Senyuman manismu sayang

Pabila..
Bila kau tiada
Ku renung gambar mu
Menunggu sampai kau tiba

Composed by Iqie, Iskandar, Danial & Gavin
Lyrics by Iqie, Danial, Damilia & Iskandar
Produced by Insomniacks, Alex & Taja
lirik lagu pulang insomniacks
lirik lagu pulang insomniacks
Sedih kan MV Piano Version Pulang tu?

Sobsobbbb.

Okayy thats all.

Daa~ wassalam! :)


You May Also Like

5 comments

  1. Lagu-lagu macam ni yang ada rasa dan jiwa... :)

    ...

    ReplyDelete
  2. tak pernah dengar lagi.. okay now nak go to utube lah. semua sbb KC. hahah.

    ReplyDelete
  3. sya rasa semua orang suka lagu ni haha

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Bagus untuk terapi.. Mendengar sambil membaca liriknya..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p