TOTAL PAGEVIEWS BLOG

2 JIN yang selalu bertenggek di dapur.. hati-hati!

by - October 16, 2019
2 JIN yang selalu bertenggek di dapur tanpa sedar.. hati hati! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Kalau saya cakap ada dua jin dalam dapur korang, korang percaya tak? Tapi.. Tak semua orang ada la. Sebab 'benda' tu depends on kita sendiri juga.

Kalau kita tak bawa masuk dan tak izinkan 'dia' untuk jejakkan 'diri' ke dalam rumah, dia memang tak boleh masuk langsung.

Tapi!

Tapi mungkin orang lain yang bawa masuk.. Keluarga kita ke, saudara mara kita ke, kekadang tetamu pun 'bawa' juga!

Iye ada... Korang jangan terkejut pula bila tahu lepas ni.
2 jin yang selalu bertenggek di dapur
2 jin yang selalu bertenggek di dapur.. hati hati! | image: Google
Ehhh. cerita panjang panjang.. 'siapa' 2 jin yang dimaksudkan ni?

Saya pun baru je dapat tahu melalui whatsapp. Korang pun lepas ni kena hati hati..

Siapakah 'dia'?


"Ada dua golongan jin yang selalu bertenggek dalam rumah di bahagian dapur dan mereka akan masuk ke dalam makanan yang dimasak.

Jangan biar jin berada dalam rumah kita.

Pesan pada isteri dan ibu ibu, kerana isteri dan ibu-ibu lah yang selalu menghampiri dan bermain-main dengan jin-jin ini dan jadi darah daging kita.

Nama jin ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Jintan manis & Jintan putih."


HAHAHAHAHA larikkkkk..!

p/s: saya pun terkena di whatsapp muehehe.

Sekadar gurauan. Jangan ambil serius naaa. senyum cikeddd kihkih.

Bawah ni just for those yang taktahu bagaimana rupanya. kot kot nak check kat dapur tu kan hahahaha. Saya pun kekadang confuse warna dia.

Jintan manis/Fennel vs Jintan putih/Cumin Seed
2 jin yang selalu bertenggek di dapur
jintan putih dan jintan manis | image Google
Jintan manis:
jintan manis
jintan manis
Jintan putih:
2 jin yang selalu bertenggek di dapur
jintan putih
Jintansss feat. ketumbar & lada hitam :
nama jintan
nama nama jintan, ketumbar dan lada hitam in english
Sambil bergurau, sambil menambah ilmu pengetahuan gitchuww kann hehehe.

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

5 comments

  1. Hahahaha... Serious baca memula.. Sekali JINtan Manis dan JINtan Putih daa.. Terbaiklah

    ReplyDelete
  2. Hahaha cheese kek betoi...terkena oden!!πŸ˜…

    ReplyDelete
  3. Bahaya jin ne kalau tak masuk dalam menu tak syedappp hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p