TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Cantiknya (LAMPU) Light And Motion Putrajaya 2019! Masuk PERCUMA!

by - December 30, 2019
Cantiknya (LAMPU) Light And Motion Putrajaya 2019! Masuk PERCUMA! | Terjumpa di Facebook tadi. Ada orang share tentang acara(?) Light and Motion Putrajaya (LAMPU) yang diadakan di Dataran Putrajaya pada 28 Disember hingga 31 Disember 2019. Yang buat saya tertarik nak share di sini adalah kerana konsep 'lampu' tu sendiri. Tema pencahayaan yang sangat memukau mata dan perasaan gitchuw. Penuh dengan cahaya lampu di sana sini (i mean di dalam gambar lah hahaha). Confirm budak budak sekolah, kanak kanak kecil pasti suka untuk pergi ke sana. Well, cuti sekolah pun belum habis lagi kan haha.

Bukan setakat budak, saya rasa orang dewasa pun mesti love it! Macam seronok je! Boleh tangkap gambar banyak banyak. Posing kreatif sikit... snap! Dah ala-ala instagram worthy place pula kan hehee.

And the good news is.. tak perlu bayar yuran pendaftaran untuk masuk sana. Free of charge. Nak bergambar banyak banyak pun boleh. Nak merasai suasana malam yang indah sambil melihat pertunjukan cahaya di sana pun harganya adalah RM0 sahaja.

Wayang kulit pun ado. Booth melukis inai / henna tattoos painting pun ada. Servis naik beca pun ada. Laman kampung Melayu pun ada disediakan.

Fuh!

Kalau dekat, dah lama saya pergi hahaha. Cuma tak pasti kalau ada gerai makan kat sana atau tidak. Ada la kot kan. Haa tapi yang beli makanan tu kena lah bawa duit, bayar sendiri ye ehee.


Cantiknya (LAMPU) Light And Motion Putrajaya 2019! Masuk PERCUMA!


Light And Motion Putrajaya (LAMPU) kini kembali lagi untuk tahun 2019. Edisi ke-7 ini akan diadakan bermula malam ini. Masuk adalah PERCUMA~!

Tarikh: 28 - 31 Disember 2019
Masa dibuka: 6.00 petang - 11.30 malam
Lokasi: Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya

Pada edisi 2018, tema pencahayaan berbentuk Geometri.

Tetapi tema pencahayaan untuk edisi 2019 ialah keunikan kebudayaan di Malaysia.

Antara tarikan terbaharu, Planetarium 360 yang menyediakan permainan interaksi berasaskan lampu bagi pelbagai lapisan umur. Selain itu, ada juga China Town Strret, Little India Street dan Laman Kampung Melayu.

Wahh 1 Malaysia gitu kann.
masuk percuma lampu
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
Macam macam ada kat sini.

LITTLE INDIA STREET
- Lighting Decoration
- Traditional Dance
- Henna Tattoos Painting

CHINA TOWN STREET
- Lighting Decoration
- Lion Dance
- Chinese Calligraphers
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
SAMBUTAN AMBANG TAHUN BAHARU 2020!

- Grand Projection Mapping
- Digital & Live Fireworks (bunga api!)
- Pelancaran Jubli Perak Putrajaya
- Special Performance (persembahan!)
- New Year Countdown (countdown 2020!)

31 December 2019 (Selasa), bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya.
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019
lampu light and motion putrajaya 2019

You May Also Like

3 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p