TOTAL PAGEVIEWS BLOG

sedap biskut alien/ biskut ulat viral! first time rasa kuih ni..

by - February 18, 2020
sedap biskut alien / biskut ulat! first time rasa kuih ni.. | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Kelmarin abi balik dari KL bawa satu kuih aneh ni hahaha. "ni biskut kakngah bagi pagi tadi. Dia buat sendiri. Rasa lah". Mula mula saya tak tahu namanya biskut alien atau ada yang panggil biskut ulat atau biskut susu 4 bahan.. at first, saya tengok dari luar bekas, ingatkan ianya sejenis roti. Disebabkan warna dan bentuk dia. Then, bila dah buka..

Sentuh.. Eh?! Keras! Biskut rupanya! Kahkahhh.

Nak tahu acamno rupa biskut alien/ biskut ulat viral sedap ni?

Adakah sebijikk seperti 'wajah' alien makhluk asing?
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
Haaa comel kan?! Sooo cuteee..!

Lagi lagi yang bentuk kecil tu. Rasa nak gigit gigitttt je! (memang dah gigit dah pun masuk perut hahahaha).
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
Jangan terkejut ya ada bentuk lain lain. Bukan biskut alien tak jadi ya tetapi kreatif gitchuw hahaha.

Kakngah bagi 5 ketul je. 1 untuk abi & 4 ketul untuk saya hahaha adil bukan? Umi tak dapat sebab umi diabetes, tak boleh makan manis manis.

So... macam mana rasa biskut alien ni?

First bite... It was sooooo KERAS! hahaha. Nasib baik tak tertanggal gigi. Tapi.. Bila dah masuk mulut.. Pergh!

Bite by bite.. Jadi lembut. Sedap!

Niat di hati, nak makan satu je. Sebab tengok dari rupa, macam takut je nak makan hahaha tapi tu lah orang kata kan.. Don't judge a book by its cover. Don't judge a biscuit by its 'face'! Mueheeee.
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
Kakngah kata ni rupa sebelum bakar:
sedap biskut alien biskut ulat
sedap biskut alien biskut ulat
Dah makan makan tu, saya whatsapp laa dalam group wasep family.. Antara conversation kami :

Me: Tenkiu ngahh sodapp hehe

Kakyong: Wah kakngah dah buat biskut alien.

Me: Ohh namanya biskut alien ke? hahaha

Kakyong: Aah yong baru ingat nak buat ni jadi biskut raya

Me: First time dengau biskut alien

Kakngah: Ni ha biskut viral alien. Buat sekali demgan raef dan muaz. hihi. papanye tolong bakarkan.

Me: Boleh share kat blog kihkih

Kakngah: Jangan share kngah nyer.. Tak cantiks

Me: Nak jugakk ;) comel laa

Kakngah: Kalau ada pewarna boleh macam macam colour aliennya.

Boleh buat macam macam bentuk. Tapi kalau dah penat sangat, buat bulat je senang.

Me: Susah ke nak buat bentuk (alien) tu? Hahha

Kakngah: Senang, tapi dah banyak sangat doh nye.. Dah ponat la semalam.. tu yang buat je banyak bulat-bulat. hihi.

Ingat nak buat bentuk love ke bintang ke... tapi takde acuan tekap tu.hihi. ada orang buat bentuk ulat.

Me: Ohh ada yang panggil biskut ulat haha

Kakyong: Janji sodap. Alien berisi namanye

Kakngah: Tapi keras sikit. mungkin boleh kurang kan suhu or masa.

Me: Yeap. Time nak gigit tu waduhh waduh hahaha. Tp bila dah masuk mulut lembut

Kakyong: Macam kuih bakar ni. Yang tradisional warna putih tu. Kuih bangkit.

Me: Ha'ah betui. Tp kc tak berapa gemar kuih bangkit hee.
sedap biskut alien biskut ulat
resepi biskut alien
Haa kalau ada yang nak tanya apa resepinya, boleh ushar resipi di atas. Kakngah ikut recipe kat facebook. Tak pasti siapa namanya. Credit to her/him hehe.

Korang dah pernah cuba? Dah pernah rasa biskut viral yang tak berapa nak viral ni? Hahaha.

You May Also Like

5 comments

  1. bentuk alien yang buat ia Nampak comel….sedap biskut ni kan.….

    https://yamanaimy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. biskut ni yg penah viral kan.
    mcm2 bentuk kejadian :)
    kelakar!
    aida x pernah jumpa biskut ni.
    tahun ni kot hi hi hi ...

    ReplyDelete
  3. Halah.. halah.. comel melampau.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. pernah terjebak jugak buat biskut alien ne barang-barang simple

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p