Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari Sepanjang PKP! - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Friday, April 10, 2020

Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari Sepanjang PKP!

Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari Sepanjang PKP! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Long time no seeeee! Yeap.. udah lama tidak ketemu. Last update 6 Mac 2020. Harini 10 April. So dah lebih sebulan tak update blog heee. Berhabuk sudah. Takpelahhh let bygone be bygone. And yeah maybe everyone already know that Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan sehingga Ramadan 28 April 2020. So, stay at home ya! Jangan keluar tanpa urusan penting. Dan jangan lupa guna free internet 1 gigabait yang disediakan oleh kerajaan untuk kita setiap hari sepanjang PKP! Yeapp free aja. Tak perlu bayar. Semua rangkaian/ pakej dapat - maxis, celcom, digi, tunetalk, umobile, redone, onexox. Tak tahu macam mana cara nak tebus internet percuma 1GB pkp ni? Senang je cara redeem nya!

Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari Sepanjang PKP!


Nak free data tenet 1GB everyday sepanjang PKP?
#StayAtHome #DudukRumah

Cara Memohon 1GB Internet Percuma Yang Diumumkan Kerajaan Selama Tempoh PKP bermula 1 April 2020: 8 pagi - 6 petang setiap hari.

1. CELCOM
- automatik terus masuk

2. DIGI
- tebus melalui aplikasi MyDigi

ATAU..

Dial *128*88#.

3. MAXIS
- ada dua cara nak tebus. melalui aplikasi sama ada MyMaxis app, MyMaxis Biz app, Hotlink Flex app atau Hotlink RED app, atau UMB dan pilih 1GB Daily pass option.

Untuk pengguna MyMaxis app like me:
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
ATAU..

Bagi sesiapa yang takde apps mymaxis hotlink red bagai, boleh je tebus secara manual. Dial *868*2#

ATAU...

Cara lebih 'panjang' sikit:
1) Dail *100#
2) Pilih internet extra
3) Pilih ganjaran pas internet
4) Pilih nombor 3 (PERCUMA 1GB 1 hari 8AM-6PM)

ATAU...

Nak shortcut untuk cara atas ni.. dial *100*1*5*3#

4. UMOBILE
- Prepaid - Dail *118*6# kemudian pilih Special Offer

- Postpaid - Dail *118*7# kemudian pilih Special Offer

5. TUNETALK
- sms STAYHOME ke 2222

6. ONEXOX
- tebus/redeem" melalui aplikasi ONEXOX Black atau USSD *150#

7. REDONE

Data percuma redone: tekan *123#. Pilih nombor 5. Pilih no.2 untuk redeem.

#DATACOVID19
#DATAPERCUMA
#redONEpostpaid
#redeemdatapercuma

Credit to:
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Cara Tebus Free Data Internet 1GB Percuma Setiap Hari PKP
Moga bermanfaat!

Saya setakat ni memang everyday tebus. Tak pernah miss lagi haha.

Oh.. masa available untuk tebus tenet free ni between 8 AM - 6 PM je tau. Once korang dah tebus, korang boleh guna sampaiiiiii 12 tengah malam. Bukannya korang boleh guna sampai pukul 6 petang je. No no no.

Bila dah tebus (sebelum 6 petang), korang boleh guna data tu sehingga ke malam, sampai habis data tu.

Pahe dop? Hehehe.

Okaii till next time, daa~ wassalam! :)

BACA JUGA:

5 comments:

  1. i pengguna celcom, terus masyuk 😂

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah saya pengguna Celcom

    ReplyDelete
  3. yeay Celcom terus masuk.. hari2 dapat sms gemonink dari celcom hehe..

    ReplyDelete
  4. Lecehlah maxis kena tebus sendiri. huhu. tapi daripada tak ada,ye dak. syukurlah dapat juga internet free.. hehe..

    ReplyDelete
  5. adehhh dah lama umi bercerai dengan Celcom..hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p