http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

#throwback KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR

By 12:24:00 AM

Dekat facebook tadi, ada nampak lecturer matrik dulu post gambar sesi pendaftaran pelajar baru sesi 2015/2016.

Dan terimbau lah kembali zaman matrik duluuuuu #imbaskembali

Well, for your information, matrikulasi selangor time batch saya ( 2011/2012 ) baru je batch kedua (batch angah). Matrik selangor ni baru je ditubuhkan so sebelum batch saya, ada batch pertama (batch along). Yang sekarang ni 2015/2016 taktahu lah nak panggil batch acu ke.. andak ke kan.

Sistem pelajaran matrik ,start batch 2011/2012 telah menggunakan sistem modul. Ada 3 modul. Modul pertama mengandungi subjek Biologi, Fizik, Kimia dan Matematik. Modul kedua ada Fizik, Sains Komputer, Kimia dan Matematik. Modul ketiga pula ada Biologi, Sains Komputer, Kimia dan Matematik.

Saya masuk-masuk matrik memang dah dapat modul kedua. Dan memang suka pun dapat modul kedua sebab i is tak berapa nak boleh bawak sangat subjek Biologi haha. Kat sekolah menengah, Bio tak pernah dapat A tau.cisss. Tapi bagi aku, modul pertama lah paling mantap sekali sebab ambil bio fizik dan kimia sekaligus. Daebak!

Dan let me #throwback sikit eh zaman batch saya ni hehehe. By the way, kelas saya namanya SM2K2P4. Modul 2 Kuliah 2 Praktikum 4. Classmates saya semua havoc havoc dan sporting belaka. Semua 'gila'. Hahaha.

 Ni time awal-awal kuliah. Dan saya pun tak berapa nak faham kenapa saya dengan sorang kawan aku tu, Nishya duduk dengan budak dua ekor tu hahaha. Nama dorang Radhi dan Enol. Well, dorang ni lah kawan aku yang paling aku rapat time mula-mula kuliah. Tu yang asyik nak berkepit je haha. 





Ni minggu pertama tak silap. Ada sesi tangkap gambar satu kelas. Semua wajib pakai baju yang ada tema pink dan tudung tie warna putih. Ni semua acah-acah muka suci hahaha!




Ni kuliah 2 subjek matematik. Lecturer nya adalah Puan Rosmawarni. *ce cari mana satu puan rosmawarni* Lecturer yang saya kagumi dan teringin nak jadi seperti beliau. Hebat dalam matematik. Puan Rosmawarni ni ingat nama saya sebab saya selalu tanya soalan math dan selalu angkat tangan time kuliah tanya soalan hahaha. Ingat lagi first time saya angkat tangan time kuliah sebab nak tegur slide kat depan. Nasib baik lah saya betul, slide tu salah. Aku kan selalu gatal angkat tangan time kuliah tanya soalan, sampai satu masa tu kalau aku tak tanya soalan, puan tu panggil aku dna tanya.... 

Sayidah ! Okay tak?
Hahaha. Aku angguk-angguk comel je :P 



Okay masa ni! Masa ni saya ingat lagi. Masa ni ialah sesi luahan perasaan sebab masa ni kami dah nak habis belajar kat matrik. Tu si Enol tu sebenarnya tengah meluahkan perasaan sampai kami semua sekali nangis sobsobbb. Yela kami classmates semua rapat-rapat belaka. Yelah setiap hari jumpa kan. Bosan pun ada muahahahha. *kidding*





Ni pulak lecturer ermmm lupa sebenarnya lecturer apa muahaha jahat gila aku. Tapi lecturer ni best lah. Peramah.





Kuliah Sains Komputer.



Gambar ni Nadz pergi post kat fb. Habis kontroversi sampai abang den pun komen kat gambau ni. Sabo jelah. Padahal takde pape punnn. Si radhi ni dah berpunya dah pun :p




Kalau perasan ada beberapa orang yang tengak picit hidung macam tahan bau kan? Bukan sebab ada yang kentut nyeww~ tapi sebenarnyaa, berhampiran dekat tempat kami ambik gambar ni ada tahi kucing. Adoiii haha.







With our english teacher, Miss Shida.





Geng main bola tampar. *acah-acah profesional







3 orang tak betul.




With our physics's lecturer. Erm tak ingat jugak namanya hahaha.








With our dear Science Computer's lecturer, Puan Karimah :D 




Ni kami punya cikgu kelas. tapi tak ingat jugak namanya hahahaha. Ampunnn puan!









Dalam lab fizik semua tak betul.




With our chemistry;s lecturer , Miss Suganthi





Sebahagian classmate SM2K2P4 :)


 Dekat lab fizik, kami memang suka bergambar hahaha





My roomatesss! :D Sha, Angah dan Insyi :D




Ni sebahagian geng budak budak yang selalu lepak kat bilik TB-02 hahaha. Ada lagi gambar tapi tak tahu mana menghilang sobsobbb. Ni je yang ada.




You Might Also Like

18 comments

  1. seronoknya tgk semua gmbr ni kc..time blajar time yg paling best...rindu!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. gambar saya masa belajar banyak kat laptop tapi laptop tu dah arwah..acaner?

    ReplyDelete
  3. salam. tengok gambo ni teringat zaman kolej yang dah lama tinggalkan =)
    sonokkan zaman tu =)
    anyway, saya membalas kunjungan n done follow sini juga
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  4. comey la KC masa muda.....senyuman tak lekang dibir...awek muda ni....

    ReplyDelete
  5. Salam, kak. Nak tanya sikit. Kat sana ada kelab apa ye? And gym sana campur ke laki n prempuan? Thx ^.^

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam macam kelab ada dik. akak pun dah lupa semua. dulu akak masuk kelab pingpong. gym pulak tak silap akak dulu campur2 kot. tapi sekarang tak sure.

      Delete
  6. Salam akak..saya dah daftar online..saya nak tanya...pada slip daftar tu dia ada tulis blok mira.TG.1...lepastu dia tulis no.bilik saya TG.1 Maksudnya no bilik saya apa? And tingkat 1 blok mira ye?? Lagi satu, berapa keping gambar yang perlu bawa nanti masa hari pendaftaran?? Ukuran passport ye?? Latar belakang gambar warna apa?? Kalau dh terbuat latar warna putih boleh ke?? Mohon beri penjelasan...maaf banyak tanya..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeap tingkat 1 blok mira. mungkin nombor bilik akan diberitahu semasa hari pendaftaran.
      akak tak ingat la berapa keping gambar, tapi kalau nak selamat bawak lah lebih dari satu. biasanya ukuran pasport. latar belakang biasanya warna biru atau putih. putih boleh kot dik.
      kaklau nak lebih pasti, call pihak kolej matrikulasi :)
      goodluck dik

      Delete
  7. Assalamualikum akak...nak tanya..surat perjanjian matrik tu nak kena minta tandatangan siapa? Boleh bagi beberapa contoh sesiapa yang berhak tandatangan surat tu? Lagi satu saya nak tanya..kasut hitam tu boleh x bertumit tinggi sedikit dalam 2 ke 3cm camtu..or memang kena rata habis? Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tandatangan surat tu..dekat surat tu dia kata kena minta tandatangan siap ye? cuba tengok.

      boleh je rasanya kasut hitam tu nak nak bertumit sedikit. yang penting bertutup. tapi better, kasut flat (rata)

      Delete
  8. lelaki mmg bleh rmbut pnjang ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan panjang sangat sehingga melebihi yang sepatutnya.

      Delete
  9. salam kak. nak tnya yg baju T berkolar tu perempuan wajib kena bwk ke? harap balas. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. kalau akak dulu kat matrik, dia akan beri baju rasmi matrik yang berkolar. so pakai yang tu je time orientasi.

      Delete
    2. ohh okay thanks. nk tnya, kasut tu kalau tak pvc/kulit boleh pakai tak? mcm sneakers ke. and colour kasut memang wajib hitam ke? sorry byk tanya..

      Delete
    3. kalau dalam pengetahuan saya..kasut pvc/kulit boleh pakai. kalau sneakers tak boleh. warna kasut kena gelap-gelap, jangan cerah cerah contohnya dark blue, hitam.

      Delete
    4. ohhh dik. kalau free, baca la entri terbaru akak ni - http://www.sayidahnapisah.com/2016/06/study-di-matrikulasisenang-ke-susah.html :)

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.