http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

muhasabah diri sebelum tidur jom

By 12:12:00 AM , , ,

muhasabah diri sebelum tidur jom



credit to : www.twitter,com


Ustaz kata sebelum tidur kena muhasabah diri dulu. 


Supaya sedar diri la kan kita ni hanya hamba-Nya sahaja di bumi ini dan bukan hamba kepada nafsu semata.

Muhasabah diri ni ada macam-macam cara nak muhasabah. Antaranya ialah kita persoalkan di mana letaknya Allah di hati kita?

Kerana kadangkalaaa.. kita rindu hamba-Nya melebihi rindu kepada-Nya kan?

Okay deep. Sentap. Sedar diri. Berpijak di bumi yang nyata. Terbangun sebentar. Bertanya lagi sekali..

Di mana letaknya... Allah di hati aku..

Goodnight :)


You Might Also Like

6 comments

  1. kadang2 kita ni hamba ni yg alpa.. Allah.. :(

    ReplyDelete
  2. betul..nk tahu dimana tahap kita di sisi Allah..tye dimana kite letak Allah dlm diri kite...

    ReplyDelete
  3. Jom muhasabah. Selamat Hari Raya Aidiladha dari Nani :)

    ReplyDelete
  4. Jom muhasabah. Selamat Hari Raya Aidiladha dari Nani :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.