http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Ketahui Khasiat Buah Tembikai

By 10:06:00 AM , , ,

Ketahui Khasiat Buah Tembikai

Khasiat Buah Tembikai
banyak khasiat buah tembikai yang kita tidak ketahui
credit foto to fuh.my

10 Khasiat Buah Tembikai

1. Buah alkali tertinggi
2.Mengurangkan tekanan darah tinggi
3. Mengurangkan risiko sakit jantung
4. Mengurangkan kandungan gula dalam darah
5. Kandungan air yang tinggi (92%)
6. Meningkatkan sistem imunisasi badan
7. Menguatkan tulang
8. Memberi tenaga
9. Mencuci  buah pinggang
10. Membantu melawan kanser.

Antara 10 khasiat buah tembikai ni, saya hanya tahu no.4 je. Yang lain baru saya tahu. Wahh banyak rupanya khasiat buah tembikai ni. Ingatnya hanya sedap dan banyak air hehe. Walaupun buah tembikai antara buah favourite saya, tapi.. hanya sekarang ni baru saya tahu kebaikan memakan buah tembikai ni. Buat jus pun sedap kann? Adoiii sedap la pula jus tembikaiii haha. Siapa nak belanja aii :P



Entri KESIHATAN yang lain :

You Might Also Like

4 comments

  1. Akk suka tmbikai yng sejuk dr peti ais, bru dimkn. Sedapnyaaa sejuk2..

    ReplyDelete
  2. memang bagus tembikai ni. paling best banyak air. merecik kat dalam mulut bila makan. hehe

    ReplyDelete
  3. musim-musim panas ni elok la makan tembikai bukan tembikar..!
    *lawak hambar* ok baiiii.. :p

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.