http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

By 11:23:00 AM ,

Dalam maklumat Majlis Konvokesyen Ke-40 2016, semua graduan Institusi Pengajian Tinggi yang akan berkonvo pada tahun 2016 diwajibkan mengisi Kajian Pengesanan Graduan 2016 secara Online bermula 26 September 2016. Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 ni boleh layarinya di website http://graduan.mohe.gov.my

Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM


Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
KAJIAN PENGESANAN GRADUAN 2016
So, bila dah siap buat survey ni, boleh la cetak Slip Pengesanan dan bawa slip semasa mengambil jubah akademik untuk disemak dan disahkan oleh CEM. Yang scary nya, graduan tak boleh ambil jubah jika tidak dapat mengemukakan slip pengesahan. OHMAIIII sooo scaryy. Nanti nak pakai apa time konvo kalau takde jubah haha.

Okay, so dengan semangat waja dan berwibawanya, saya pun buat laa Kajian Pengesanan ni.. Buka laman web graduan mohe & log masuk semua.

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
Log masuk Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 
Tapi, malangnyaaaaaaa...tetttt

"HARAP MAAF, MAKLUMAT ANDA TIADA DALAM REKOD KAMI"

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016
Sobsob. Ingatkan saya ada buat salah apa-apa, atau tersalah masuk maklumat ke apa.. so, saya buat semula banyak kali tapi still keluar benda yang sama. Kawan-kawan saya pun mengalami masalah yang sama.

Saya pun mengambil tindakan dengan email pihak berkenaan (tracerstudy@mohe.gov.my) bertanyakan masalah tersebut. Then, unit kajian pengesanan Graduan KPT balas:

"Untuk makluman saudari, pihak kami baru sahaja menerima data graduan daripada pihak UPM dan kini masih dalam proses semakan data graduan. Mohon akses ke sistem ini selewat-lewatnya pada 04 Oktober 2016. Segala kesulitan amat dikesali."

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 boleh diakses selewatnya pada 4 Oktober 2016
maklumbalas dari pihak unit kajian pengesanan graduan 2016
Makanya, boleh la buat kajian pengesanan graduan ni pada 4 Oktober nanti. Pengambilan jubah boleh dibuat pada 15-20 Oktober. So, sempat sangat laa nak buat kajian pengesanan ni. Cuma takut nanti ramai-ramai buat survey pengesanan ni serentak, sistem error pulaks haha. Merana badan.

Okay lah itu sahaja info, adios!

Oh, iklan jap jap! Kalau korang sakit-sakit belakang ke, sakit pinggang ke, sakit tapak kaki ke, resdung ke, sakit pinggul ke, lenguh-lenguh ke.. meh order BIOBAX Cool Theraphy kat saya. RM80 je termasuk postage. Diperbuat daripada 100% bahan organik, tak melekit, wangi & tahan selama 3-4 bulan sebanyak 500kali semburan. Kalau nak jadi dropship/agent/stokis BIOBAX pun, meh hubungi saya. 0172008642 (SAYIDAH).

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016

Sistem Kajian Pengesanan Graduan 2016 - UPM boleh diakses pada 4 Oktober 2016


Okay adios!

You Might Also Like

4 comments

  1. and still they brag about Uni rankings... *sigh*

    ReplyDelete
  2. Timely info. Thanks Sayidah.

    ReplyDelete
  3. kakcik! skrg ni xleh la nak buat eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh sal. 4 okt nnt inshaaAllah dah boleh akses

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.