http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

umi pesan "jangan langkah bantal"

By 9:36:00 PM

Umi (my mother) ada pesan .. " kakcik, jangan langkah bantal tu"

Saya macam.. oppssss sorry terrrlangkah hehe. Tapi kenapa tak boleh langkah bantal? Biasa dengar langkah bendul je kan hahahaha. Ingatnya ada la reason yang seram ke apa kan. Rupanya tak boleh langkah bantal sebab bantal tu tempat kita letak kepala kita. So, macam tak elok la langkah-langkah. Macam sejadah tempat kita sujud kan. Tak baik pijak-pijak sebab tu tempat kita sujud. Eh yeke? Kan? 

Yang tak baik langkah bantal tu saya tak tahu la korang pernah dengar ke tak. Saya baru je kena tegur dengan umi haritu. Dua kali terrrlangkah, dua kali juga kena tegur dek umi hahaha.

Hmmm.. Nak kata berdosa ke tak tu, wallahualam. Tak kot. Mungkin larangan melangkah bantal tu just untuk apa orang kata tu... Adat? Yeap maybe tu just adat Melayu turun temurun nenek moyang kita kan. Hehe.

Korang pernah dengar tak pesanan/larangan jangan langkah bantal ni? 

umi pesan "jangan langkah bantal"
ni bukan langkah bantal tetapi langkah keberanian hehehe
credit foto: tumblr

You Might Also Like

5 comments

  1. ya pernah dgr. xelok lagkah bantal.. bantal tempat letak kepala

    ReplyDelete
  2. yup..pernah dengar..memnag tak elok..bantal kan letak kepala..

    ReplyDelete
  3. pernah dengar dua pesanan pasal bantal ni, jangan langkah and jangan duduk.hahaha. kata org tua2 kalau duduk nanti........naik bisul :P

    ReplyDelete
  4. kira macam kalau langkah bantal tu macam langkah kepala orang la

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.