cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai

by - December 22, 2016
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua! Yeay alhamdulillah! Proses lapor diri tamat pengajian JPA saya dah completely selesai! Dah disahkan lengkap oleh pihak JPA MySELF! Haritu kan saya ada cerita di satu entri tentang cara-cara bagaimana untuk melapor diri tamat pengajian (student JPA). Siapa yang belum baca, boleh baca di link SINI.

cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai


cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
credit image: Noor Khairina
Pada 19/11/16, saya selesai hantar completely remaining dokumen yang tergendala iaitu salinan ijazah & salinan transkrip di website Myself (https://myself.jpa.gov.my/). Dan bila dah selesai send, muncul lah seperti gambar di atas.

Pengguna telah melakukan permohonan proses ini pada XXX hari yang lalu. Sila hubungi 03-8885 3020/3669/3379/3376/3375 untuk bantuan lanjut.


So, selepas hampir sebulan macam tu, saya dapat email daripada MySelf regarding to permohonan lapor diri tamat pengajian yang saya buat. Email nya berbunyi:

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan lapor diri tamat pengajian anda telah diproses dan disahkan lengkap. Sila ambil maklum bahawa perubahan status pengajian anda di MySELF akan mengambil masa 30 hari berkerja untuk dikemaskini.

email MySELF tentang aktiviti lapor diri tamat pengajian
Then, bila saya check di MySELF, di bahagian Lapor Diri Tamat Pengajian mengatakan proses telah selesai. Yeahoo!

cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
Lagi satu kan..
Haritu di bahagian Overview Pengajian, saya tengok semua kosong tau (seperti gambar di bawah). terkejut pun ada nengoknya. 

cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
Overview Pengajian
Tapi bila check pada hari lain, kembali macam biasa. Ada maklumat full semua. 
So, conclusionnya, kalau nampak kosong macam gambar di atas ni, abaikan je kot. Heee.

Okay, thats all. Semoga berjaya uols! :D

Baca juga:
done aktifkan akaun STAR!

*P/S: Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Hanya spray dan sapu sahaja! Berkesan melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggul, kebas-kebas, kejang, lenguh-lenguh, sakit segugut, selsema, terseliuh, resdung, tergeliat urat, gout,contraction,slip disc. RM80 termasuk postage untuk 1 botol. RM150 untuk 2 botol. RM225 untuk 3 botol. Tahan selama 3-4 bulan sebanyak 500 semburan.
Sesiapa yang nak beli Biobax atau nak jadi dropship/agen/mini stokis Biobax, boleh whatsapp saya 0172008642 (Sayidah).
cara nak tahu proses lapor diri tamat pengajian completely selesai
biobax - spray dan sapu sahaja!

You May Also Like

3 comments

  1. Salam...nk tanya...sya try buka portal Myself, tpi xbole nak log in...bila refresh dia bagi tau "Pelajar/Pegawai tajaan yang pernah mendaftar menggunakan Laman Interaktif dikehendaki mendaftar semula untuk menggunakan MySELF"

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. aikk kenapa ye begitu. kenyataan tu keluar lepas dah login atau sebelum login?

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p