Search This Blog

ANTARA SEBAB-SEBAB GAGAL PERMOHONAN BR1M

By 9:35:00 AM , ,

Kalau sesiapa yang nak buat semakan status permohonan BR1M 2017, boleh klik SINI. Status permohonan brim saya masih lagi dalam proses hehe. So, in case jika ada para pemohon yang gagal permohonan BR1M, boleh lihat di bawah ini antara sebab-sebab gagal permohonan BR1M.

ANTARA SEBAB-SEBAB GAGAL PERMOHONAN BR1M


sebab gagal permohonan brim 2017
sebab-sebab gagal permohonan BR1M

1. Kemaskini Permohonan - tidak mengemaskini permohonan BR1M bagi tempoh 3 tahun kebelakangan (2014)*

*Nota: Penerima BR1M perlu mengemaskini maklumat peribadi mereka sekiranya terdapat perubahan atau sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh tiga tahun bagi mengelakkan permohonan ditolak.

2. Maklumat Peribadi - maklumat peribadi tidak tepat seperti nama dan no.kad pengenalan

3. Dokumen Peribadi - tidak menyertakan dokumen pengesahan seperti dokumen kematian pasangan, dokumen pengesahan penceraian dan penyata gaji

4. Maklumat Pasangan - tiada maklumat pasangan bagi pemohon berstatus kahwin

5. Tanggungan - maklumat tanggungan yang tidak tepat

6. Jumlah Permohonan - memohon lebih dari satu kali (suami & isteri membuat permohonan berasingan)


So, conclusionnya kalau nak mohon brim ni haruslah jujur dan telus sebab dia boleh detect kalau kita menipu. Dan juga pemohon yang lama jangan lupa untuk kemaskini!

Adios!

You Might Also Like

8 comments

  1. Ohoo. Dah musim masuk brim ya. 😃
    .
    Satu lagi sebab gagal dapat brim
    .
    Tak apply pun 😂 hehe

    ReplyDelete
  2. kena rajin update bila ada info tkini mgenai kluarga & peribadi. Xla ada masalah nak dpt brim kan. mudah untuk si pberi & pnerima =)

    ReplyDelete
  3. IQ nak hantar dokumen pun susah, cemane nak hantar bila waktu siang macam ni pergi kerja, pergi waktu lunch memang berderet la jawapnya,

    suppose kena buat satu part yang boleh attach dokumen sekali...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dokumen penyata gaji ke IQ? aloo siannya. cuba la lagi. dia sampai 13hb boleh lagi.

      Delete
  4. Replies
    1. boleh je semak.cuma mungkin dalam proses lagi hee. ada link saya beri kat atas sekali.

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.