Search This Blog

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017 SAYA - DALAM PROSES

By 8:00:00 AM ,

Kelmarin saya tergerak hati nak semak status permohonan BR1M 2017 walaupun baru je mohon 30 Disember 2016 haritu hahaha. Oh, permohonan baharu BR1M 2017 telah dilanjutkan sehingga 13 Januari 2017. Tahu kan? By the way, korang dah semak ke belum permohonan brim? Kalau nak buat semakan status permohonan BR1M 2017 boleh klik di SINI

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017 SAYA - DALAM PROSES


SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017 SAYA - DALAM PROSES
SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017 SAYA - DALAM PROSES
Nanti bila nak check, dia akan suruh masukkan No.Kad Pengenalan (takde dash - ) & akan tanya dua soalan keselamatan. Goodluck!

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017 SAYA - DALAM PROSES
SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BR1M 2017
Nota Penerangan Tentang Status Permohonan BR1M 2017

DITERIMA
-permohonan telah didaftar. Bagi penerima BR1M 2016, status permohonan DITERIMA tidak menunjukkan permohonan telah diterima terutama bagi penerima BR1M 2014 yang tidak mengemas kini maklumat BR1M 2015 dan 2016. Kegagalan pihak tuan mengemas kini permohonan berisiko permohonan BR1M 2017 tuan/puan tidak diproses kecuali bagi permohonan warga emas sebatang kara.

DALAM PROSES
-permohonan DALAM PROSES semakan dan verifikasi kelayakan

DITANGGUHKAN
-pemohon perlu membuat KEMAS KINI maklumat permohonan

LULUS
-permohonan telah diluluskan / BERJAYA

TIDAK LULUS
-permohonan tidak diluluskan / TIDAK BERJAYA

STATUS KREDIT TIDAK BERJAYA
-surat makluman lulus Gagal Kredit akan dipos kepada pemohon dan pemohon perlu membawa surat tersebut bersama kad pengenalan asal untuk penunaian di Bank Simpanan Nasional (BSN) sahaja.

So, status permohonan brim 2017 korang apa? Hehehe.

Baca juga:

You Might Also Like

3 comments

  1. bolehlaa beli kete iriz nanti jd uber haha

    ReplyDelete
  2. Insyaallah... Dapat ler nnt tu, menampung mana yang perlu...

    ReplyDelete
  3. Assalam, baru lepas follow :). Jemput join http://www.byzuranotebook.com/2017/01/i-find-you-bloggers.html Harap dapat luangkan masa :) I hope you guys can participate in my bloglist :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.