Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!

by - February 19, 2017
Kelmarin dan semalam heboh ramai orang kata duit brim dah masuk akaun. So, saya pun check la semakan status permohonan br1m 2017 semalam tapi still dalam proses :(

Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!


Alkisahhhh~ petang tadi tergerak hati nak check. Dannnnn akhirnya harini, 19 Februari 2017 baru lah status permohonan brim 2017 saya dah lulus! Yeayy alhamdulillah! :) 

Oh, korang pun boleh la check. Kalau nak semak status permohonan brim, boleh klik link di SINI untuk check. Sebab, saya check mak saya punya status permohonan, still dalam proses.

Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!
Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!

Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!
Status Permohonan BR1M 2017 Dah Lulus!
Berdasarkan notis yang dikeluarkan oleh pihak brim, bayaran fasa 1 BR1M 2017 bagi pembayaran secara baucar adalah mulai 18 Februari 2017 & bayaran melalui pengkreditan ke akaun adalah mulai 22 Februari 2017. So, kalau kes saya.. bayaran pertama saya adalah 22 Feb '17 ni!

Jadual Bayaran BR1M 2017


(a) Jumlah Bantuan - RM1200

+ bayaran pertama Februari 2017: RM400
+ bayaran kedua bermula Jun 2017: RM400
+ bayaran ketiga bermula Ogos 2017: RM400

(b) Jumlah Bantuan - RM900

+ bayaran pertama Februari 2017: RM300
+ bayaran kedua bermula Jun 2017: RM300
+ bayaran ketiga bermula Ogos 2017: RM300

(c) Jumlah Bantuan - RM450

+ bayaran pertama Februari 2017: RM450
+ bayaran kedua bermula Jun 2017: -
+ bayaran ketiga bermula Ogos 2017: -



Okayyy sedang bersabar tunggu duit brim RM450 masuk akaun cimb den hari Rabu ni hehhee.

Yang status brim 2017 masih dalam proses, jangan sedih-sedih eh. InshaaAllah esok lusa tulat status lulus punya ;) Himnae!

You May Also Like

18 comments

  1. Hihihi alhamdulillah mai pun lulus juga, yeay!

    ReplyDelete
  2. Wee... bestnya,.. moleyy aa belanja iteww

    ReplyDelete
  3. harap semua yang dapat brim dapat gunakan duit tu sebaik mungkin

    ReplyDelete
  4. Dh check ..statusnya lulus jgk .alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. tahniah kc dah lulus..boleh la belanja kepsi nanti hihi

    ReplyDelete
  6. Sama lah kita. Dah lulus. :)


    KC jom jemput join http://cikcandysour.blogspot.my/2017/02/giveaway-topup-percuma-by-cik-candy.html

    ReplyDelete
  7. yeayyy..kak zati pun lulus dah..hihi

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... kat mana nk blanje kita makan ni. hehehehe

    ReplyDelete
  9. kalau baru start blja tapi blm prnh dpt bb1m blh ke dpt br1m? sbb before ni time habis diploma pernah dapat br1m. skrg tgh coba nasib. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tak boleh kot. sebab dah masuk ke alam belajar kan hehe

      Delete
  10. First time masuk brim, rasa teruja bila dah lulus.. Yeahh ! hehe

    ReplyDelete
  11. orang bujang pun ada ikut fasa ka? kawan sy sampai skrg masih dalam proses sedangkan dia kategori org bujang huhu harap dia dapatlah

    ReplyDelete
  12. Nak semak status tak dapat sistem gagal

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p