tak jemu dengar lagu Sabar - Ismail Izzani

by - March 19, 2017
Siapa pernah dengar lagu Sabar - Ismail Izzani ni? Ke tak pernah? Kalau tak pernah, try lah dengar. Kot-kot berkenan ehee. Saya first time dengar lagu ni di Youtube. terrrrrjumpa official music video with lyrics lagu ni dekat bahagian Recommended videos. Terdetik nak klik sebab thumbnail video dia macam unik dan views dia boleh tahan banyak juga. And, for me.. lagu Sabar - Ismail Izzani ni saya bagi 4 bintang! Muzik melodi lagu ni is my taste + lirik lagu dia not bad + suara sedap + catchy.

tak jemu dengar lagu Sabar - Ismail Izzani
tak jemu dengar lagu Sabar - Ismail Izzani 


Lirik Lagu Sabar - Ismail Izzani

SABAR
ISMAIL IZZANI
Composer: Omar K, Adib Hamdi, Ismail Izzani, Zyn
Lyrics: Omar K, Adib Hamdi, Ismail Izzani, Zyn

tak jemu dengar lagu Sabar - Ismail Izzani
lagu Sabar - Ismail Izzani 
Chorus:
Jangan menangis, sayangku
Ini hanyalah sementara
Berdoalah
Pada Yang Esa
Terus menahan sabar
Agar bahagia di sana

Verse 1:
Mungkin kau tak pernah sedar
Bukalah mata dan dengar
Dengarkan lagu ku
Ku cuba untuk lepaskan
Luahan hati ini
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Repeat Chorus

Verse 2:
Now i’m all alone in the dark
Why should I lose you when I needed you the most 
The best is the best, the past is the worst
Just let it go, just let it go, no….
Why is it hard for you to see
When everything i’ve done is for you and me
Ku disakiti
Namun jua kau sedar
Kau tersakiti

Bridge

Jangan pedulikan
Teruskan berjalan
Biar waktu pisahkan kita
Walau bukan selamanya..

Muzik Video Lagu Sabar - Ismail Izzani



Saya bayangkan alangkah bestnya kalau lagu ni jadi lagu OST mana-mana drama Melayu. Mesti sesuai sangat haha.

Oh. lagi satu yang saya suka tentang muzik video lagu Sabar ni.. di penghujungnya ada sedikit reminder for all of us:


Wahai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu. Sesungguhnya Allah bersama orang-orang yang sabar.

(Surah Al-Baqarah ayat 153)

lagu sabar ismail izzani
tak jemu dengar lagu Sabar - Ismail Izzani 
Saya ada tengok video akustik Erafm lagu Sabar ni di YouTube. And well, saya memang suka baca komen-komen di muzik video. So, saya tengok di bahagian komen ramai juga la yang kutuk-kutuk si Ismail Izzani ni. Ada juga yang menyokong and support. Tapi yang lawaknya, komen yang kutuk-kutuk lagu & penyanyi lagu ni sound sooo jealous. Anyway, tu pendapat dorang kan.

But to me kan.. kalau kau tak suka dengar lagu tu, tak payah dengar. Kalau kau tak minat lagu tu, tak payah kutuk-kutuk kat bahagian komen yang mungkin penyanyi lagu tu akan baca (yang mana akan down kan penyanyi tu). Kalau kau tak berapa nak gemar dengan style atau suara penyanyi tu, don't bother to watch her/his music video. Buang masa je haha.

And to me, saya suka lagu ni. Thats why saya buat entri ni haha. 
Okay daa~adios!

You May Also Like

2 comments

  1. wow, lagu baru & penyanyi baru ke? tak pernah dengar

    http://www.aerillhassan.com/

    ReplyDelete
  2. Tak pernah dengar tapi lirik lagu dia menarik. Nak try search kat youtube sekarang jgk.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p