Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?

by - May 27, 2017
Dulu tak pernah tahu pun ada dua ejaan berbeza iaitu Resepi dan Resipi. Sebab dari dulu guna word resepi.

Tapi sejak haritu saya ada jumpa orang tulis resipi. So, confuse pula..

Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?


Bila translate dua-dua word tu ke english, dua-dua jadi recipe. 

Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?
Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?

Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?
Resepi vs Resipi : mana satu ejaan yang betul?

Tapi macam resipi je kan lagi tepat sebab ada tanda right kat tepi haha.

Korang rasa which one yang paling tepat ye? Atau boleh je guna dua-dua. Tak kisah mana satu?

You May Also Like

7 comments

  1. Ena selalu guna resepi...hahaha kalau keliru sgt, eja dalam English terus.. hiks

    ReplyDelete
  2. Hehe. Haah baru terfikir kan. Tp xpe. Bunyik lebih kurang sama kan. Eja je lain..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p