balik kampung Raub! #teamRayaPahang 2017

by - June 24, 2017
Tahun ni korang raya balik mana? Negeri mana? Haaa, den tahun ni raya di kampung Raub! So saya #teamRayaPahang lah hahaha. Siapa geng dengan saya raya kat pahang? Mungkin kita boleh hashtag sama-sama nanti kat instagram and facebook #teamRayaPahang. Bergabung meletop! Hahaha.


balik kampung Raub! #teamRayaPahang 2017


Dah dah sayidah. tak payah nak syok sangat berhashtag team raya pahang tu =.= Baik fokus sekarang fikir nak bawa apa time balik kampung nanti. Nak balik kampung pagi isnin, tapi packing satu benda pun tak nampak lagi ni.

balik kampung Raub! #teamRayaPahang 2017
balik kampung Raub! #teamRayaPahang 2017 [gambarsekadarhiasan]
Hmmm saya kalau travel bermalam di luar or balik kampung beraya, benda benda penting ni mesti tak tinggal punya lah...kot. hihi.

+ Handphone
+ Beg - pakaian, tudung, tuala, telekung, and ofcourse baju rayaaaa!
+ Kasut casual
+ Purse
+ Toiletery and beauty items such as berus gigi, pencuci muka, BB krim, bedak
+ Botol air
+ Plastik
+ Laptop & broadband
+ mp3, hard disk, earphone

Mesti orang pelik kan, balik kampung tak payah la bawa laptop. Buat apa nak bawa laptop? 

Sebenarnya depends pada orang. Depends masing-masing.

Macam saya, saya suka bawa laptop sebab senang nak sedut drama dan rancangan Korea dari sepupu-sepupu hahahaha! Dan cousin-cousin pun nak sedut episod Running Man & 2 Days 1 Night dari laptop&hard disk saya. Haaa nampak tak betapa pentingnya bawa laptop ke kampung. Mengeratkan ikatan silaturrahim sesama saudara tau :P

Dari website Lazada, saya ada ushar barang-barang best & murah (sebab ada diskaun) ni, yang sesuai sangat kalau nak bawa time balik kampung nanti.. Memudahkan dan menyenangkan semasa perjalanan :) Syiokkk!


TRAVEL STAR TS101 Large Capacity Travel Bag With Trolley- Black Cartoon Design

barang keperluan travel
large capacity travel bag - Lazada

Lightweight Travel Laptop Backpack Brown

laptop bag
Travel Laptop Backpack -Lazada

SOKANO MUJI Inspired Well fitted Microbeads U Shape Travel Neck Pillow

travel neck pillow
Travel Neck Pillow - Lazada

JBL C100SI In-Ear Headphones with Mic

in-ear headphones with mic
in-ear headphones with mic
For your information, sekarang di Lazada ada promosi Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (https://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 

Best kan? Saya dah terjebak beli Herbalife pagi tadi di Lazada hahaha. Sebab murah dan banyak sangat dia beri diskaun. Tergoda den. Korang pun cepat cepat la sementara masih ada offer tu hehe. 

Okay lahh nak packing barang, daaa~! Selamat balik ke kampung! Hati-hati di jalan rayaaa, saranghaeee <3 span="">

You May Also Like

3 comments

  1. Haha part sedut cerita Tu best Tu. Hati2 pulang ke kampung ye KC

    ReplyDelete
  2. CR pun tiap2 tahun #teamrayapahang sbb mmg xde kg. Tunggu sdre mare je blik kg. Hee

    ReplyDelete
  3. hahahaha..sakan..sakan!

    btw, SELAMAT HARI RAYA EIDIL FITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN..

    Kalau ada tersalah kata, terguris hati, terlepas bicara,tersalah komen, terburuk sangka..harap ampun maaf...

    Semoga ikatan ukhuwah kerana Allah akan terjaga dan sentiasa dalam rahmatNya..

    Terima kasih sbb menjadi sahabat di alam maya ni..dan semoga kita semua sentiasa dlm redha Allah..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p