Bahaya Daun Pandan!

by - August 18, 2017
Daun pandan memang diketahui mempunyai bau yang harum. Ia juga popular digunakan dalam masakan. Sebenarnya ramai yang tidak tahu penggunaan daun pandan dalam masakan adalah sangat bahaya.

Bahaya Daun Pandan!


Bahaya Daun Pandan!
Bahaya Daun Pandan! // credit image: shampoononi.com
Mengikut kajian yang dilakukan, makanan yang ada daun pandan seperti kuah akok pandan, kuih tako, nasi lemak pandan, buah melaka, ayam goreng pandan dan macam-macam lagi, ia boleh menyebabkan kehilangan wang dalam dompet anda dan juga membuatkan perut anda tiba-tiba menjadi kosong. 

Tambah-tambah pula bila terhidu bau masakan berasaskan pandan ini sewaktu berpuasa. Huh, boleh tergugat iman. Bahaya tu!

Bahaya Daun Pandan!
Bahaya Daun Pandan! // credit image: khasiat.co.id
Sumber: Mastika

Jangan marah saya sebab saya pun terkena semalam kat whatsapp group hahahahaha kbai.

You May Also Like

10 comments

  1. hahaha.. ok ni kelakar.. dah cakap dalam hati 'serious lah daun pandan bahaya!'. Rupanya prank je..

    ReplyDelete
  2. Ciskek tau. Buat suspen jer baca πŸ˜„

    ReplyDelete
  3. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„tergelak mama baca

    ReplyDelete
  4. nk kena artikel ni!!! i is marah giler.. kah3x

    ReplyDelete
  5. Hehehe, akak terkena! Risau jg tadi... sbb suka sgt dgn daun pandan.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p