Total Pageviews

Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.

by - February 27, 2018
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Tengok-tengok kredit phone dah habis.. alamak! macam mana nak call orang kalau tengah emergency ni? Macam mana nak beli mobile data yang hampir tamat kalau kredit phone zero? Tambah-tambah kalau time tu dah tengah malam, nak keluar rumah takut pula kan.. acamno? Relaks deh. Sekarang ni tak perlu nak bersusah payah pergi ke kedai untuk beli topup. Dengan adanya internet banking seperti Cimbclicks & Maybank2u, kita boleh beli topup prepaid reload bila-bila masa sahaja. Sebelum ni saya dah share macam mana cara untuk topup melalui Cimbclicks [LINK], so right now. saya nak share pula cara topup online guna maybank2u.


Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.


2. Klik Buy Online

3. Pilih Instant Prepaid Top up (ni kalau nak topup terus ke nombor telefon bimbit)
- kalau taknak direct topup terus dan nak nombor PIN.. pilih Prepaid Top up with PIN.

4. Klik Open Instant Prepaid Top up > Telco Name (pilih which rangkaian/Internet/pack yang kita nak reload- Altel/ Celcom Xpax/ DIGI/ Maxis Hotlink/ TRON Talk time/ Tune Talk/ UMobile/ Yes 4G Reload) > Continue.

5. Lengkapkan payment details:
Amount - RM 5/10/etc.
Recipient Mobile Number - contoh: 012 3355656

6. Confirm kan payment details semua betul.
7. Klik Request for TAC.
8. Taip TAC Number di ruangan TAC tersebut > Confirm

Successful/ Accepted! DONE!

Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Cara Topup Online Guna Maybank2u | Maxis/Celcom/DIGI/UMobile/etc.
Easy je kan caranya? Tak rumit pun. Serius senang bila ada kemudahan servis topup guna internet banking ni. Kalau umi or abi suruh topup nombor mobile mereka atau saya sendiri nak topup (biasanya tengah malam =.=), tak perlu minta abi pergi 7-Eleven kat seberang tu untuk topup.. hanya boleh secara online sahaja. Indeed, sekarang segalanya hanya di hujung jari je hee.

Okayy, sesiapa yang tak pernah try topup online di M2U, boleh la try lepas ni. Semoga berjaya! Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

7 comments

  1. Info yang bagus, belum pernah lagi topup pakai maybank, biasa pakai cimb click ja...

    ReplyDelete
  2. senang sangat! Lepasni topup guna cara ni je tak payah pergi kedai dah :D

    ReplyDelete
  3. Ohh perkongsian menarik. Sy guna Digi app je top up, tapi guna maybank juga utk bayar.

    ReplyDelete
  4. Mudah urusan sebab semua di hujung jari

    ReplyDelete
  5. yups
    sekarang senang ni nak topup
    tak payah nak pergi 7E dah
    hehehe

    ReplyDelete
  6. akak memang beli topup di maybank je. lebih mudah dan cepat

    ReplyDelete
  7. good tips. ni yg buat mama teringat nak topup utk syafi skrg

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p