Total Pageviews

Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!

by - November 03, 2018
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Lagu single terbaru As'ad Motawh iaitu Percaya telah mencetuskan sedikit kontroversi apabila Music Video (MV) Percaya macam meniru konsep dan gaya K-pop group seperti BTS, EXO & Seventeen. Benarkah? Jeng jeng jenggg~ Apa-apa pun, jom layan dulu MV & lirik lagu Percaya Asad Motawh!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!


Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!



LIRIK LAGU PERCAYA ASAD MOTAWH

Kulihat kanan kiri
Begitu sunyi sepi
Buat aku sedari
Pedihnya realiti

I've been dreamin' I've been dreamin'
For the things I wanna chase
I've been looking I've been waiting
For the perfect time to raise
I've been waiting, waiting for this
Waiting for this moment to come
Waiting for this moment to come
To come

Na na na na na na
I believe I believe in my dreams
I believe I believe in my dreams
Na na na na na
Na na na na na na
I believe in my dreams
I believe I believe in you
I believe in us
I believe in us

Kini aku fahami
Maknanya yakin diri
Yakin aku berdiri
Sendiri dan berani

I've been dreamin' I've been dreamin'
For the things I wanna chase
I've been looking I've been waiting
For the perfect time to raise
I've been waiting, waiting for this
Waiting for this moment to come
Waiting for this moment to come
To come

Na na na na na na
I believe I believe in my dreams
I believe I believe in my dreams
Na na na na na
Na na na na na na
I believe in me
I believe I believe in you
I believe in us
I believe in us

Never ever hide
Struggle hustle day and night
You know it's a fight

Never ever hide
I know it'll be alright
Chill and take that vibe

Na na na na na na
I believe I believe in my dreams (I believe in my dreams) 
I believe I believe in my dreams (Believe in my dreams)
Na na na na na
Na na na na na na
I believe i believe in me
I believe i believe in you
I believe in us

PRODUCTION
Artist: As'ad Motawh
Author: Fuad Ko & As'ad Motawh
Composer: Wan Saleh
Producer: Beegood Music
Produce: Wan Saleh
Music Arrangement: Wan Saleh
Backing Vocal: Outbreak
Guitar: Fuad Ko
Studio: Inteam Studio
Mixing: Wan Saleh
Mastering: CL Toh
Production: Beegood Music Label
Digital Distribution: Inteam Records
Artwork Design: Frizdan
Photographer: Johan Kassim
Stylist: Johan Kassim
Photoshoot Location: Petaling Jaya 

VIDEO PRODUCTION TEAM:
Production: MTAS Production
Director: Azfar Hamdii
Production Manager: Anne Sam
Assistant Director: Anne Sam & Amirah Amin
DOP: Izzat Emir
Production Assistant: Amirah Amin
Art Director, Stylist & Wardrobe: Justin Rahman
Assistant Wardrobe: Syahida Hamizen
Make Up: Sarra Rosli
Production Design: Qamarul Syahmi
Props Master & Storyboard Artist: Inderawasih
Assistant Props: Ulwan Mokhtar, Elyas Hazard & Luqman Hakim
Editor: Elyas Hazard
VFX Artist: Qamarul Syahmi
Behind The Scene: Ameer Afham
Camera Assistant: Amirul Ilham
Gaffer: Zamri Halim
BestBoy: Azrul Fazle
Grip: Iwan
Dancer: Dizmuv
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Secara jujur jujur jujur nya.. Overall saya suka lagu baru Asad Motawh ni. Dari segi suara, rentak muzik, choreography, dance (much much better than lagu single Asad sebelum ni - Senyum), lirik (meaningful lyrics) & official music video.. semua mantop!

Just satuuuuu je saya KURENG SUKA sikit. Part lirik nananana tu. Hahahaaha. First time saya dengar lagu ni, saya tergelak part na na na na tu lah. Entah lah. Rasa macam kelakar and a bit tak matang. I mean, keseluruhan muzik dan lirik lagu Percaya ni beri kita aura matang & karisma kan. Then, tiba tiba masuk part chorus, na na na na pula. Eh ehh. Macam 'tak kena' dan tak sesuai.

Tapi part tu jelah yang saya rasa tak best & meng-spoil 'kesedapan' lagu ni. Hahhaa. Tapi lama-lama dengar macam' eh okay je'. Best je. Pulakk haha.

And the thing I love the most is.. the MV! (walaupun ramai yang kata macam MV Kpop but why not? Kita pun tak tahu kebenarannya kan? Mungkin tiru; mungkin inspirasi? So.. Why bother why botherrr). Memang harus dipuji hasil kerja video production ni. Sangat sangat kreatif, colourful & ada jalan cerita (the old Asad vs the new Asad).

And the final part a.k.a plot twist (?) ! As'ad pecahkan handphone yang sedang pasang lagu lama beliau which is Senyum. Terkezut den tau time dia smashhh tu hahaha.
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
MV tersebut diarahkan & dihasilkan oleh MTAS Production. Good job MTAS! Thumbs up!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Plus, choreogaphy tarian menambahkan lagi 'manis' MV. Walaupun honestly, ada some little part of dance saya rasa macam kelakar & awkward, but most of it... Perghh kagum! Boleh ingat step step semua tu & boleh menari serentak dengan bergaya. Lagi lagi part menari 'beraksi' menggunakan meja tu. Fuhh style!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lagu Percaya As'ad Motawh vs Bidadari Ismail Izzani

Ramai yang banding-bandingkan antara dua lagu ni. Why? Sebab dua-dua artis ni ARTIS BARU NAK UP (ABNU)? Tu ye juga. Tapi the main reason is.. Sebab kedua-dua lagu ni officially release di Youtube pada hari dan tarikh yang sama, 26 Oktober 2018. Tu lah sebabnya kot ramai yang duk compare.
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lagu Percaya - As'ad Motawh
My personal comment & point of view.. dari segi lagu, saya lebih suka lagu Bidadari. Dari segi music video pula, saya lebih suka MV lagu Percaya. Dua-dua lagu ni saya suka lah senang cerita haha.

Takyah lah compare lebih-lebih. Tak baik tau. Cuba bayangkan orang bandingkan kita dengan orang lain.. suka tak? Haa. Macam tu juga lah dengan penyanyi (lagu). Setiap lagu tu ada keistimewaan dan vibe tersendiri. So, we have to appreciate semuanya. Bukan asyik duk banding banding kan mana lagi satu lebih best & lebih bagus.
Lirik Lagu Percaya - As'ad Motawh | Music Video (MV) Terbaikkkk!
Lagu Terbaru ASAD MOTAWH - Percaya
Itu sahaja.

Daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

3 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p