TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)

by - January 03, 2019
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuaa~! Tadi ada seorang 'puan' dari Ampang, Selangor yang bertanyakan tentang kelas tusyen math PT3 under saya. Beliau tanya masih ada buat tuisyen math ke? Sebab berhajat nak hantar anak perempuan beliau yang PT3 2019 tahun ini. Saya pun jawab iye saya. Memang masih giat mengajar kelas tusyen matematik UPSR, PT3, SPM dan juga matematik tambahan. Calculus dan statistik degree pun ada ajar juga dulu tapi student nya dah habis belajar so, tiada lah sekarang. Ehe.


Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)

Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Mula sekolah tahun baru 2019 ni, memang agak ramai mak ayah yang tengah mencari cari kelas tusyen yang sesuai untuk mengajar anak mereka.

Akhir tahun 2018 haritu, jadual class tuition saya sendu sikit tapi ada je yang masih hantar time cuti sekolah. Ada yang tak berkesempatan sebab balik kampung beberapa minggu. Saya pun tak kisah lah kan sebab mereka pun mungkin nak enjoy enjoy duluu. Luangkan masa bersama yang tersayang. So that naik sekolah, minda fresh sikit ye kot kan?

Tapi ada juga pelajar tingkatan 1, 3 dan 4 yang datang tusyen dengan saya waktu cuti persekolahan. Budak sekolah rendah darjah 5 (UPSR 2019) pun ada juga. Baguih bebeno. Semangat nak tingkatkan ilmu dan kemahiran math mereka yeahh!

Masuk tahun baru 2019 ni haaa, masuk harini dah ada tiga, empat orang juga yang tanya pasal kelas tusyen. Alhamdulillah. Tapi biasa lah kan.. hidup ini tidak selalunya indah. Tibee hahaha. Alkisah..

Saya kan tinggal di Seremban, Negeri Sembilan. So.. Mana yang duduk jauhhh seperti di Selangor, Kuala Lumpur (KL), Klang tak dapat nak hantar. Ada juga yang dari Perak, Pahang whatsapp tanya boleh ke ajar tusyen tapi end up tak dapat nak proceed because of lokasi. Ujiannn.

Sayang pun ada juga kan sebab ramai yang dari Selangor dan KL tanya. Takkan lah saya nak pindah ke sana kan haha. So, redha jele. Ada hikmah. And not my rezeki.

Tapi ada je 'special' kes yang jauh contohnya dari Serdang, sanggup datang ke rumah saya untuk tusyen Calculus. Calculus dia banyak kali gagal, tu yang mencari guru tutor tu. Disebabkan saya lepasan degree Major Matematik di UPM and she is my junior at UPM, dia pun beri lah saya kepercayaan untuk mengajar subjek susah tu.

Yang baru baru ni pun, macam confirm nak hantar walaupun beliau tinggal di Ampang Selangor. Cuma beliau kata mungkin 2 minggu sekali hantar dan 1 kali kelas tu 3-4 jam sekaligus. Tapi kena tunggu dulu.. Nak tengok jadual anak beliau dulu, baru lah sesuai atur masa dan ketika bila kelas boleh mula.

Conclusionnya... Kalau dah jodoh, tak ke mana. Ehhh bukann. Kalau dah rezeki, takkan ke mana. Rezeki takkan salah alamat. Haa baru betui hehe.
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Pada siapa siapa yang masih mencari cari cikgu tutor personal (one to one) dengan anda atau anak anda, boleh whatsapp saya. Math ke, addmath ke.. sekolah rendah ke, menengah ke, matrikulasi ke, or universiti ke (depends on what subject).. Saya boleh ajar. Teknik dan cara jawab kertas peperiksaan yang betul inshaaAllah. Konsep dan pemahaman juga saya tekankan.

Berminat? Just whatsapp je saya, saya akan reply within 24 hours. Klik sahaja: http://www.wasap.my/60172008642/ then klik 'Message'.

My achievement:
- salah seorang pelajar terbaik PMR & SPM di sekolah
- pelajar terbaik Matematik Tingkatan 4
- pelajar terbaik Matematik Tambahan Form 5
- pelajar terbaik Matematik Moden Tingkatan 5
- menerima Anugerah Akademik di Majlis Makan Malam Kolej 16, UPM, Serdang
- memperoleh kepujian Dekan untuk 3 semester di UPM
- mempunyai ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Major Matematik di UPM; with CGPA 3.625
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Tutor Addmath, Kelas Tusyen Matematik UPSR, PT3, SPM, Matrik, Universiti (2019)
Oh! The most important part yang kena take note juga.. Saya tinggal di Seremban, Negeri Sembilan ye (bukan Selangor haha) dan saya tiada pengangkutan (transport) untuk pergi ke rumah pelajar for tutoring. Melainkan kawasan rumah anda dekat dengan rumah saya, boleh lah dipertimbangkan jika duit minyak diberi sekali hikhik.

Kalau jauhhhh, maaf sangat sangat saya tak boleh nak datang ke tempat student. Sebaliknya, student lah yang kena ke tempat saya; which is my house. Saya duduk dengan parents, so don't worry, be happy haha.

Itu sahaja, semoga dipermudahkan urusan semuaa Aamiin!

Daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:



You May Also Like

4 comments

  1. Saya pun minat math juga. Salah satu cara terapi untuk release stress. Tapi sekarang ni banyak mengajar untuk tolong orang je, tak ada minta bayaran pun😅. Kalau jadi tutor ni,masa dekat nak exam banyaklah student yang nak belajar. Bila dah habis musim peperiksaan atau cuti sekolah, biasanya kurang sikit student.

    ReplyDelete
  2. Wow hebatnya awak. Kita ada juga buat sikit sikit tutor ni tapi belum iklan kan macam ni. Tak confident sangat hehe

    ReplyDelete
  3. wow! yana paling tak suka math hahaha maaf cikgu!

    ReplyDelete
  4. wow bagusnya. ahkak duluuuu lemah tol add maths. dats why amek bidang bahasa hehe..
    nampak naw slow ngira2 ni. tapi kira duit laju =P

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p