TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara-gara....

by - June 27, 2019
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara-gara.... | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Minggu lepas.. to be exact, Sabtu lepas (22 Jun 2019).. macam biasa lah, malam malam tu check pageviews blog pinky den ni. Hampir 40K! Dari mengantuk, terus cerah mata den nengoknya HAHAHA.

Bangun pagi keesokannya, buka lagi dashboard (before 8 pagi), tengok tengok PV dah cecah 48K! Ini mimpi atau realiti?!
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara....  | image: Google
Mula mula macam HUH?! Seriouslyyy?!

Saya refresh banyak kali tau sebab macam tak percaya. Takut tersilap or kot kot blog tengah mengong  ke kan haha.

Uishhh terkezuttt. Sebab pageviews blog dalam 1 hari yang paling tinggi saya pernah capai sebelum ni pun adalah 20K ++ (in year 2019).

Ini 48K ++?! You're kidding me?

It was seriously mindblowing! hahaha. Culture shock kejap. *tapi dalam terkejut tu sempat screenshot untuk buat kenangan HAHAHA.
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K

Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara-gara....

Okay mesti ramai tertanya tanya entri blog mana yang hits meletop letop tu kan?

Ada keyword blog yang mengena di Google kah?

26 RESEPI BISKUT RAYA AZLINA INA 2019 + DESSERT KEK:
- tart nenas
- coklat chip
- kuih raya mazola
- kek marble
- kek buah
- biskut bangkit
- red velvet cookies
- biskut sarang semut
- congo bar mixed nuts
- makmur pandan & makmur susu
- biskut arab
- semperit susu
- semperit chocolate chips
- walnut almond snow
- cornflakes almond cookies
- biskut kristal cinta
- biskut suji arab
- semperit klasik
- almond cocochips cookies
- jejari nestum
- honey nestum almond cookies
- cornflakes almond coklat
- red pearl cookies
- fruitella cookies
- daisy semperit
- semperit cheese
- biskut kelapa


Yeap entri di atas ni lah yang berjaya membuatkan PV blog saya dalam 24 jam boleh cecah 48K! (tapi esoknya takdelah 40K dah. haha)

Al-kisah~ Pada hari sabtu tu, as usual lah, saya buat 'kerja' tetap saya.. share entri 'Koleksi Resepi Biskut Raya Azlina Ina' di group group Facebook.

And it was an amazing experience for me!

This is because..

Selepas je beberapa minit saya share link entri kuih raya tersebut, berpusu pusu notification masuk. Ada yang like, ada yang share post, ada yang komen minta izin nak share and say terima kasih for sharing semua resipi cikgu ina tu. (sehinggakan ada orang ingat saya cikgu ina, padahal saya just share je hahaha).

Ada yang tak sampai sejam, few post kuih raya tu dah beratus ratus orang share dan like. Saya macam 'GULP'. Hebat betul penangan cikgu ina ni haha.

On the other hand, dalam 'kekecohan' tu, cuba teka berapa users online di blog saya ketika tu? Ada satu masa tu cecah 500! Terbeliak juga la mata den bila tengok 510 users online kat blog hahaha. Terkejut sangat sampai lupa nak screenshot buat kenangan seumur hidup. Entah bila nak jadi lagi kan haha.

Seriousssss saya terkejut dan tak terjangka pun benda ni akan jadi. Sebab...

First, it was just a wordless wednesday entry. Just gambar gambar resipi. Dan saya buat last minit entri tu (released at almost 11PM, dengan mata ngantuk haha).

Second, saya tak sangka Azlina Ina sangat famous sehinggakan ramai nak share resepi beliau haha.

Mula mula share tu memang niat.. yelah, saya memang selalu share entri resipi di groupss FB pun kan. Then, macam perghhh.. hebat betul aura cikgu Azlina Ina ni!

Sehingga sekarang, masih lagi post kuih raya tu orang like, comment dan share. Ada post yang dah cecah beribu ribu like dah.
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara...
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara...
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara...
Pageviews blog 1 hari cecah 48K
Pageviews blog 1 hari cecah 48K gara gara...
Kesimpulannya...

serious talk.. saya tak hebat pun. cikgu ina yang hebat! hahaha.

BACA JUGA:

Dan entri ni bukan tujuan nak riak ye haha. Jangan kecam saya pula.

Ini just catatan peribadi saya plus pembakar semangat kepada saya dan bloggers untuk teruskan update blog. Sebab sometimes, entri yang kita tak sangka sangka akan meletop tu lah yang akan hits! (for example, entri kat atas tu)

Okay itu sahaja!

Jemput join segmen bloglist saya yang sedang berlangsung ini! Until 4 Julai 2019.

Bloggers yang dah join, thankyou so muchhh! ;) 
segmen 9 juta special bloglist

KLIK BANNER UNTUK JOIN!

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

17 comments

  1. terbaik la KC! mantap betul pageviews tuuuu

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  2. Alahai bestnya tengok pageview orang lain.
    Pageview kita dapat 10 sehari pun dah melonjak gembira.
    Hahaha.
    InshaAllah jadi pembakar semangat. Chaiyokkk!

    ReplyDelete
  3. wah, meriah trafik
    kalau dapat hari2 page view cam tu mmg sedap tu

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.Syukur.Tahniah tau..tau..tau.

    ReplyDelete
  5. Wow tahniah KC.. mama.pun selalu Usha cikgu Ina tu tau

    ReplyDelete
  6. Dasat kakcik.48K terus sehari.
    I paling banyak 12K je..tu pun kat dashboard blogger. Kalau GA, tak sampai pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kak AS. 1 hari tu je yg 48K. Hari lain turun macam biasa hahaha

      Delete
  7. Wah tahniah KC...kagum akak dengan KC

    ReplyDelete
  8. tahniah sis, hebat gila satu hari boleh dpt 48k

    ReplyDelete
  9. ina azlina memang famous, dik.
    akak memang folo resepi dia tau.
    up plak musim ramadhan syawal, confirm mencanak la pv dgn nama ina azlina :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p