TOTAL PAGEVIEWS BLOG

As'ad Motawh - Selamanya | lirik, lagu dan music video best!

by - September 20, 2019
As'ad Motawh - Selamanya | lirik, lagu dan music video best! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Dah dengar lagu baru Asad Motawh Selamanya? Saya baru je dengar semalam. Published on 13 September 2019 yang lepas. And I was like "kenapa den baru tahu ni?!" hahaha. Walaupun saya bukan peminat fanatik As'ad Motawh tapi lagu lagu dia den suka hehehe. So.. Apa komen saya mengenai lirik dan lagu As'ad Motawh Selamanya ni?
asad motawh selamanya lirik lagu
as'ad motawh selamanya lirik lagu
SUPERB!

TERBAIKKK!

DELICIOUS! Ehh. I mean 'sedap' lagu ni! Sedap didengar, dihayati dan di-replay again & again setiap masa hahahaha.

Seriuss best! Saya pelik kenapa lagu ni tak meletup meletup lagi? Kenapa tak top trending di Youtube? Why? Whyyy?! *emosi haha.

And one more thing.. kenapa ramai yang benci Asad Motawh ni ek? Sebab bila nyanyi live, suara dia tak sedap? Sebab muka dia jambu? Sebab 'naik' guna kekayaan mak dia?

I don't know and I don't care apa yang orang nak fikir tentang Asad ni but.. kalau saya, I love artis yang ada talent, hardworking and ada effort untuk terus berjaya dengan apa yang dia buat.

Suara live tak sedap? Benda tu boleh perbaiki dari masa ke semasa. Boleh improve.

Muka jambu? Aduii.. Adakah kita nak salahkan dia semata-mata sebab kejadian muka dia yang Allah cipta? Face shaming much huh?

Kita ni dalam hidup... jangan judge too much. Think positive. Support sesama manusia hah.

p/s: Saya bebel bebel atas ni not because I'm a fan of As'ad Motawh tau hahaha. Seriusss, saya bukan peminat fanatik As'ad pun. Tapi saya akui, dari dulu until now I love his songs. Senyum, Percaya and now, Selamanya.

Lagu-lagu dia memang taste saya.

Suara dia? I love it! Makin lama makin mantap. Ada some part dalam lagu Selamanya, dengar macam suara Harris J + Sufian Suhaimi kan?

As'ad Motawh - Selamanya | lirik, lagu dan music video best!

lirik lagu asad motawh selamanya
as'ad motawh selamanya lirik lagu
For your information, lagu Selamanya ni Asad Motawh yang tulis lirik. Composer, producer pun Asad (dengan someone else). I'm amazed!

"Thank you to all my fans. I love you with all my heart . You never left and im so thankful for that. I wrote this song when i was receiving a lot of hate, heartbreak, and when i wasn’t strong. please share this song to everyone you love. i am nothing without your support. thank you for making me the person i am today" - As'ad Motawh.


Lirik best. Lagu best. Suara, vokal mantop. Penghayatan A+. Muzik, rentak melodi, music video penuh dengan jalan penceritaan yang tersurat dan tersirat.

Semuaaaa tentang lagu Selamanya Asad Motawh ni saya suka kecuali satuuuu je. Ada some part macam lagu Dean Lewis - Be Alright. Siapa yang biasa dengar lagu omputih tu, mesti boleh detect permulaan lagu ni macam lagu Be Alright.

Sehinggakan first time saya dengar I was like "eh, ni lagu Be Alright Dean Lewis versi bahasa Melayu ke?" hahaha.

Maybe Asad Motawh ambil lagu tu as his inspiration kot.

But overall, I LOVE IT! Officially, lagu ni termasuk dalam list lagu favorite saya! Hehehe.
lirik lagu asad motawh
as'ad motawh selamanya lirik lagu

As'ad Motawh - Selamanya (Official Music Video) :



Ada satu komen yang di-pinned kan oleh As'ad sendiri:

"MV ni based on cerita sebenar pasal Asad Motawh kecuali yang girl pregnant tu.

Macam mana Asad reborn dan comeback semula dalam nyanyian selepas menerima pelbagai kecaman atas apa yang dia buat.

Kalau perasan dalam muzik video ni ada mak asad which is mak asad ni kira ada je disamping asad since day 1, dialah yang support asad disaat jatuh bangun asad.

Kalau perasan Asad ada nyanyi dalam hall yang kosong, kalau korang tahu asad pernah perform kat tempat yang takde penonton. Tak ingat kat Uni/Kolej mana tapi masa tu asad perform je sebab itu dah memang tugas dia.

Dalam MV ni pada awalnya hall tu kosong tapi pada akhirnya Mak asad ada di situ sentiasa sokong asad.

Untuk babak dia marah-marah buang barang atas meja pula nak tunjukkan yang betapa serabutnya Asad bila orang asyik condem apa saja yang dia buat. Anything yang dia buat mesti tak kena di mata orang lain. Sampai dia stress.

Jadi lagu dengan MV ni sebenarnya luahan hati Asad, which is sampai sebab dinyanyikan dengan penuh penghayatan.

Tahniah Asad untuk lagu Selamanya! Semoga terus sukses." - Andy Sahlam.

As'ad reply comment atas ni dengan:

"thank you for understanding my music video. walaupun tidak sepenuhnya tapi hakikatnya betul :)"
as'ad motawh selamanya lirik lagu
sebahagian 'maksud' lagu as'ad motawh selamanya lirik
Saya rasa yang tak sepenuhnya tu... part perempuan & cawan berisi air banyak banyak tu. I think part perempuan tu mesti ada makna yang tersendiri.

Hanya As'ad je yang tahu apa maksud tersiratnya.
as'ad motawh selamanya lirik lagu
as'ad motawh selamanya lirik lagu
Yang part gelas banyak banyak berisi air tu pula.. adalah titisan air mata As'ad Motawh/ perempuan tu bila dikumpulkan.

Itu yang saya faham lah hahahaha.
as'ad motawh selamanya lirik lagu
maksud di sebalik music video as'ad motawh selamanya lirik lagu

Lirik Lagu SELAMANYA - As'ad Motawh

Pernahkah engkau rasakan yang sama
Indah bermimpi dan takkan
Ingin yang nyata
Terdiamku terpaku kerananya
Setiap langkah yang kau beri aku kecewa

You got me thinking bout us
every single day
My friend said move on but you always
be inside my head
And now i'm lonely cause you
push me far away
And this feeling just won't
fade away

Ku rela dibenci dari diri dipersia
Kecewa dengan dunia
Disini aku kecewa
biarlah hati terus terluka

Adakah ini cinta yang kau beri
Cintamu dalam tetapi pedih dihati
Percayalah kan ku beri segalanya
Kita bersama untuk SELAMANYA

You got me thinking bout us
every single day
My friend said move on but you always
be inside my head
And now i'm lonely cause you
push me far away
And this feeling just won't
fade away

Ku rela dibenci dari diri dipersia
Kecewa dengan dunia
Disini aku kecewa
biarlah hati terus terluka

Ku rela dibenci dari diri dipersia
Kecewa dengan dunia
Disini aku kecewa
biarlah hati terus terluka

Nuha Bahrin:
Kau rela dibenci dari di persia
Tak usah engkau berduka
Kau masih ada Yang Esa

ooo ooo

You got me thinking bout us
every single day
My friend said move on but you always
be inside my head
Now i'm lonely cause you
push me far away
And this feeling just won't
fade away ooo

Ku rela dibenci dari diri dipersia
Kecewa dengan dunia
Disini aku kecewa
biarlah hati terus terluka

Ku rela dibenci dari diri dipersia
Kecewa dengan dunia
Disini aku kecewa
biarlah

Kecewa SELAMANYA
asad motawh selamanya lirik lagu
asad motawh selamanya lirik dan lagu
PRODUCTION
Artist: As'ad Motawh
Author: As'ad Motawh & Isma Sane
Composer: As'ad Motawh
Produce by: Beegood Music
Produce: Wan Saleh & As'ad Motawh
Music Arrangement: Wan Saleh
Special Appearance: Nuha Bahrin
Backing Vocal: As'ad Motawh & Nuha Bahrin
Studio: Inteam Studio
Mixing: Wan Saleh
Mastering: Felix Voon
Production: Beegood Music Label
Digital Distribution: Beegood Music Label
Artwork Design: Eric
Photoshoot Location: TTDI Park
Stylish Concept Cover: Razeq Jeffry

CAST
As'ad Mother: Dato' Yustita J Al-Djabbar
Girl: Iffa Najihah
Double As'ad Motawh: Ashraf Motawh

Part paling terkesan dalam hati, part Nuha Bahrin nyanyi:


"Kau rela dibenci dari di persia
Tak usah engkau berduka
Kau masih ada Yang Esa"
as'ad motawh selamanya lirik lagu
as'ad motawh selamanya lirik lagu
And paling WOW! bila part As'ad Motawh tunjuk skill vokal nya.

Fuhhh! Terpaku sekejap.
as'ad motawh selamanya lirik lagu
as'ad motawh selamanya lirik lagu
Kalau lah As'ad Motawh nyanyi live lagu ni dengan jayanya + boleh tunjuk skill vokal sama macam dalam MV mesti power! I wish he can do that. Heee.

Okay thats all.

Till next time, daaa~ wassalam! :)


BACA JUGA:

You May Also Like

2 comments

  1. lagu2 asad ni best sebenarnya. cuma tu la. suara dia kalau live boleh beljar lagi kot hehe

    ReplyDelete
  2. suara pun sedap juga...

    moga dia terus sukses dalam bidang hiburan

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p