TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Pageviews (PV) blog semalam hampir cecah 8,000?!

by - February 13, 2020
Pageviews (PV) blog semalam hampir cecah 8,000?! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! One of my fav habit kalau tengah rajin meng-update blog is.. ushar pageviews (PV) blog di dashboard blogger! Yezzahhh! Sebab apa? Whyy?

Sebab.. takde sebab. hahaha. Hmm.. maybe macam acah acah nak analisis statistik perfomance blog sendiri lah kan kononnn haha. Kalau pv meningkat, adakah disebabkan entri yang baru di-update atau entri yang lepas?

Kalau pv krik krik.. mungkin boleh cari bahan atau buat tajuk entri yang lebih menarik hati orang ramai. Atau juga tanda I have to usaha lebih lagi! Haiyakk~!

Pageviews (PV) blog semalam hampir cecah 8,000?!


Minggu ni Alhamdulillah PV blog stabil dalam sekitar 3K-5K secara puratanya.

But for yesterday.. the pageviews almost reaching 8K!

This was taken at 7:59AM pagi tadi.. (mobile)
pageviews pv blog semalam hampir cecah 8000
pageviews pv blog semalam hampir cecah 8000?!
Ni pula di-screenshot before taip this entry... (laptop)
pageviews pv blog semalam hampir cecah 8000
pageviews pv blog semalam hampir cecah 8000?!
Terkejut. SERIUS TERKEJUT! hahaha. Sebab apa?

Sebab saya takde pun share entri apa apa pun kat Facebook semalam or this morning (sebab link URL blog den kena block kat FB sobsobsobbbb!).

Then, bila saya tengok views entri-entri terkini takde pula menaik banyak. So-so je.

So, saya assume entri entri lepas, yang lama lama lah penyumbang peningkatan PV tersebut. Tak sure entri apa yang paling ramai orang cari di Google malam semalam & pagi tadi before 8a.m..

Sama ada tentang cara lulus test JPJ kereta, nota RPK RSM JPJ, cara buka akaun Maybank, resepi kayu keramat Ganu, cara upload result dan kemaskini MySelf JPA, idea alasan tak datang kerja, senarai scam company yang panggil interview kerja atau tips tidur lena malam. Antara satu/dua/tiga tu lah haha.

Tapi tak kisah lah yang mana.. yang penting, Alhamdulillah.. My hard work paids off. Dan paling syukur, dapat memberi manfaat pada mereka yang memerlukan. InshaaAllah~ hehe.

So, next!

p/s: saya target update 5 entri harini. jeng jengg jeng.. adakah tercapai? Hahahaha we'll see~

Okay korang, sesiapa yang nak join my bloglist of 'MY BLOGGER HEBAT'.. boleh tengok syarat dan drop the link di SINI: "nak rombak bloglist, siapa nak masuk? meh..." yew hee.

You May Also Like

9 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p