http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

KISAH BENAR : "lepas masuk rumah, basuh kaki tu......."

By 5:03:00 PM ,

KISAH BENAR : "lepas masuk rumah, basuh kaki tu......."


credit to : www.compasiana.com


Sepupu perempuan saya cerita.. kisahnya begini..

Anak dia tu demam beberapa minggu. Bila tiba waktu malam, pasti anak akan menangis  sekuat hati. Sepupu saya tu pun risau lah sebab dah beberapa malam keadaannya sama je. Waktu malam je, menangis tak tentu hala.

Dan apabila dibawakan kepada ustaz untuk berubat, baru lah tahu apa sebabnya. 

Ustaz menasihati agar si ayah kepada anak ni apabila pulang daripada berkerja lewat-lewat malam, basuh kaki selepas masuk ke rumah.

Sebab apa?

Kerana bila kita balik lewat-lewat malam tu, takut ada benda-benda yang tak diingini yang mengikut. Lagi-lagi bila ada kanak-kanak kecil atau bayi di rumah. Pastikan basuh kaki apabila masuk ke rumah. Sebab budak-budak ni mudah diganggu dengan makhluk-makhluk halus yang mungkin mengikut malam-malam.

Selain daripada basuh kaki itu, jangan lupa masuk ke rumah dengan kaki kanan terlebih dahulu dan baca bismillah. Ucap salam ketika masuk rumah jangan lupa! Perkara-perkara ni nampak ringan tetapi impaknya sangat besar. Membawa keberkatan dan rahmat kepada seisi rumah inshaaAllah :)



credit to: umi-zulkaya.blogspot.com



credit to : www.mialiana.com






You Might Also Like

3 comments

  1. masuk hostel pun kene basuh kaki kc

    ReplyDelete
  2. Betul. Ramai yang pandang remeh hal ni. Tapi once dah kena menyesal.
    Terima kasih atas perkongsian.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.