http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

jangan tegur jerawat orang nanti......

By 12:00:00 PM , , ,

jangan tegur jerawat orang nanti......

jangan tegur jerawat orang nanti......
credit : www.penyebabjerawat.com


"Eh kau ada jerawat lah"

"Jangan lah tegur! Nanti kalau tegur, diri sendiri kena jerawat"
"Eleh ye la tu. Ada aku kesah?"

Siapa pernah dengar fakta buatan orang ni - kalau tegur jerawat kat muka orang lain, nanti kita akan kena tempiasnya dan akan timbul jerawat sebab tegur ?

Terus terang, saya bukan tak percaya tapi agak kurang percaya sebab tak nampak apa kaitannya. Ce habaq sikit apa kaitannya. Kita tegur jerawat lepastu kita pulakkena jerawat. Tu ke kaitannya? 

Saya jenis tak kisah dan kurang percaya dengan mitos tu, jadi saya pun memang kalau kawan ada jerawat, saya akan tegur " eh jerawat !". Saya bukannya tegur depan kawan-kawan yang lain pun. Saya tegur dengan kawan yang ada jerawat tu je. Pernah juga saya tegur jerawat kawan saya tu, dia pula yang takut saya kena jerawat. Hahaha.

Kalau nak mengusik kawan-kawan saya, kalau saya ada jerawat besar, saya tunjukkat dorang. Saya akan tunjuk dan suruh dorang tengok. Dorang taknak tengok! Hahaha. Dorang diam je kalau saya tanya nampak tak jerawat kat sini ni kat muka ni kat dahi ni. Dorang akan avoid eye contact dengan jerawat saya sebab takut fakta mitos tu lah. Takut dorang akan kena jerawat sebab tegur jerawat saya. Haih macam-macam kan :p

Lagi satu, bukan menjadi suatu keburukan pun kalau ada jerawat. Alaa sekali sekali muka dihinggap jerawat apa salahnya. Tu tandanya kita perempuan normal hahha. Yela kan bagi sesetengah perempuan kalau makin hampir dengan tarikh period, mesti jerawat naik kan. So, normal la kan :)

Persoalannya, betul kah kalau kita tegur jerawat orang, muka kita akan timbul jerawat ?

Okay daa~wassalam :)

cara mencegah jerawat


Artikel menarik : Tersedak Maksudnya ada orang sebut tentang kita?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

You Might Also Like

9 comments

  1. Oh tak pernah pula tips ni. Huhu. Ibu saya dulu pesan jgn picit jerawat supaya tak merebak ke kwsn kulit yg lain.

    ReplyDelete
  2. hahahaaahaa..!! tak pernah dengar plak "petua" ni..

    tapi kalau sakit mata tu ada la.. kalau tgk org sakit mata jangan tegur, nanti kita plak sakit mata... ntah ye ke tak.. :p

    ReplyDelete
  3. remaja macam saya memang kadang kala akan ada jerawat.normal lah

    ReplyDelete
  4. he he he, selama ni akak tegur setakat ni ok jer...Alhamdulillah, jerawat dia tak melekat ke akak... ;-)

    ReplyDelete
  5. Haha...aah zaman sekolah macam tu..tapi akak tak kisah pun..kawan2 suka marah..eh ko jangan tegur..ko tengok esok muka ko tumbuh jerawat..hehe...alhamdulillah tak..sebabnya tak tegur jerawat orang pun memang dah ada herawat kat muka sendiri..huhu..macam macam.

    ReplyDelete
  6. tim sekolah dulu, selalu dengar..

    tapi, saya dengan yakinnya jawab.. muka aku, jerawat tak ingin nak hinggap.. haha

    ReplyDelete
  7. selalu dgr jgak , entah ye tak . huhuu

    ReplyDelete
  8. Selalu juga dengar benda ni.. hahaha sepatutnya, jangan sentuh muka org yg ada jerawat lepas tu calit kat muka sendiri balik, boleh berjangkit...

    ReplyDelete
  9. hahahah..jadi kalau nak tegur juga...tegur jer la kaysie...biar jadi mcm katak

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.