http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

berkorban untuk sesuatu yang lebih baik. cc: AdSense

By 6:05:00 PM , , ,

berkorban untuk sesuatu yang lebih baik. cc: AdSense


berkorban untuk sesuatu yang lebih baik



Okayy sebenarnya gambar di atas takde kena mengena pun cerita yang cuba saya sampaikan di sini muahahhaha.

Disebabkan hampir 50 kali (kot) AdSense dah tolak permohonan saya dan EFGiers pun ada menasihati saya supaya draft kan atau delete semua entri/post yang berkaitan dengan download movie/drama. Sebab kemungkinan besar entri donwload tu lah yang menyebabkan saya di-reject oleh AdSense.

Memang dah lama hajat nak draft kan entri-entri tu tapi macam sayang pula sebab entri-entri ni lah sedikit sebanyak membantu trafik blog saya. Jadi, mula daripada bulan lepas atau dua bulan yang lepas, saya dah stop buat entri download-download movie/drama ni. Saya dah tak buat dah sebab fikir balik, banyak lagi entri boleh buat selain entri download cerita tu. Kan. Hehehe. 

Lepastu bila saya dah tak buat entri download-download tu, saya minta la AdSense lagi dan lagi. AdSense pun reject saya lagi dan lagi. Dan saya pun setegheess la jugak hahaha. Lepastu EFGiers pun nasihat lagi dan lagi supaya draft/delete entri-entri download tu sebab mungkin walaupun saya dah tak buat entri download cerita dah, tapi still entri download yang lepas-lepas tu menyumbang Pageview(PV) dan Unique Visitor (UV) blog saya.

Dan petang tadi pun saya dah bertekad nak draft kan semua entri download saya yang lepas-lepas tu. Tapi saya fikir balik, hmmm delete je lah semua tu. Memang la sayang sebab kebanyakan entri download tu PV beribu-ribu hahaha. Tapi takpelah, demi AdSense den delete semua tu.

Dan sudah ku delete. Dan saya pun apply lagi sekali lepas tu. Ni tengah tunggu approval dari AdSense. Kalau kena reject juga, mungkin boleh fikir sebab apa lagi yang AdSense tak puas hati sebenarnya hahaha. Sebab ada juga yang kata mungkin sebab template blog tu sendiri. Tapi takpe. Tunggu dulu kena reject ke tak aku ni hahaha.


Okay lah chow duluu~Daa adios!

Wassalam :)


You Might Also Like

10 comments

  1. Jgn sedih2..Gagal cuba lagi..Mimi pun mula2 pts asa jgk tapi last2 dpt jugk..Jgn pts asa ye..

    ReplyDelete
  2. cuba tambah page privacy policy dan disclaimer..dan linkkan dekat menu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiranya buat macam about me dalam menu kat atas tu

      Delete
  3. ehehe mungkin boleh buat entry2 lain yang orang selalu search..
    u can do it.. gud luck =)

    ReplyDelete
  4. Macam menarik, nak try jugak lah apply tapi tak tahu macam mana wuaaaa. Good luck anyway! Jangan putus asa! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh pergi di dashboard. kan ada kat tepi tu.kategori earnings. haa mintak kat situ lah hehehe

      Delete
  5. Semoga berjaya! I know the application process can be such a pain in the ass tapi dengar kata payout Adsense memang berbaloi.

    ReplyDelete
  6. Walau gambar tu takde kena-mengena dengan entry blog tapi gambar tu tetap memberi makna yang baik.. ;)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.