http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Lagu Faizal Tahir - Sejati Bawa Mesej Ketuhanan

By 11:18:00 AM , , ,

First time saya dengar lagu Faizal Tahir - Sejati ni dekat You Tube. Masa tu saya tengah cari lagu Faizal Tahir yang lain sebenarnya tapi terjumpa pula lagu ni. Tengok-tengok..klip video Faizal Tahir - Sejati ni baru je dipublishkan bulan Mei yang lepas. Baru je laa lagi lagu ni. Tapi video ni dah mencecah 1juta lebih views dekat YouTube. Hmm not bad. Comments kat situ pun banyak yang puji dan kagum dengan muzik lagu Sejati yang dihasilkan oleh Faizal Tahir  ni yang memang best dan seperti biasa membawa mesej yang deep.

Klip Video Lagu Faizal Tahir - Sejati 

Lagu Faizal Tahir - Sejati Bawa Mesej Ketuhanan



Lirik Lagu Faizal Tahir - Sejati 

Kau selalu ada 
Ku tenggelam dengan dunia
Kau tetap sempurna
Ku tak sedar waktu beredar

Andai dipisah
Engkau dari aku
Gelap gelita musnah semua
Musnah semua

Biar mati ku mencuba 
Demi bahagia
Biar sakit dilukai
Dapat ku rasa
Biar nadi ku terhenti
Demi ke syurga
Biar selamanya mencari
Cinta sejati
Sejati ti ti ti

Kau selalu ada 
Kau tak pernah hilang percaya
Kau tetap sahaja
Kau cahaya dalam gelita

Andai dipisah
Engkau dari aku
Gelap gelita musnah semua
Musnah semua

Biar mati ku mencuba 
Demi bahagia
Biar sakit dilukai
Dapat ku rasa
Biar nadi ku terhenti
Demi ke syurga
Biar selamanya mencari
Cinta sejati

Sedar
Sedar aku
Kau Yang Satu

Tunjuk
Tunjukkan ku 
Jalan kepada-Mu
Diri-Mu Yang Satu

Biar mati ku mencuba 
Demi bahagia
Biar sakit dilukai
Dapat ku rasa
Biar nadi ku terhenti
Demi ke syurga
Biar selamanya mencari
Cinta sejati
Sejati
Sejati

Hanya Kau satu cinta sejati
Kau selalu ada.

Lagu Faizal Tahir - Sejati Bawa Mesej Ketuhanan
Lagu Faizal Tahir - Sejati
Saya paling suka lirik lagu Sejati ni yang awal awal.

Kau selalu ada 

Ku tenggelam dengan dunia
Kau tetap sempurna
Ku tak sedar waktu beredar
Andai dipisah
Engkau dari aku
Gelap gelita musnah semua
Musnah semua

Perghhhh deep deep! 

Ayat ni menunjukkan bahawa kita sebagai manusia sentiasa lupa pada Dia yang selalu ada untuk kita, yang selalu beri nikmat pada kita, yang sering beri peluang pada kita untuk kembali pada-Nya. Dan jika tiada Islam di dalam hati kita, tiada Allah di dalam jiwa kita..maka gelap lah jiwa kita walaupun kita tak nampak kegelapan tersebut secara mata kasar. 

By the way, good job Faizal Tahir! Teruskan membuat lagu berbentuk rohaniah sebegini dengan muzik dan melodi yang indah. :)


Entri lagu yang lain:

Ni Bu Zhi Dao De Shi (cover) - Najwa Latif
333 Batu - Faizul Sany
Biar - Fynn Jamal

You Might Also Like

3 comments

  1. Suka juga lirik yang ini

    Andai dipisah
    Engkau dari aku
    Gelap gelita musnah semua
    Musnah semua

    Tak boleh bayang kalau dipisahkan macam mana. Pergi tempat tak cukup oxygen pun dah sesak nafas, apatah lagi terpisah dgn Tuhan.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  2. my feveret song ni kak cik..suka dengar lagu ni..

    ReplyDelete
  3. saya pon suka lagu ni. tapi memang peminta faizal tahir pon.. hihi.

    Done follow =)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.