http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban

By 11:59:00 AM , , ,

Hari raya haji yang lepas, 11 September 2016.. saya dan family kakngah menjalankan misi jalan-jalan cari makan (JJCM) di Seremban haha. Ingatnya nak buat gambar passport saya je dekat kedai gambar tapi selepas tu apalagi .. kami pergi pekena rojak & cendol pulut di Restoran Haji Shariff Cendol laa hehe. For your information, rancangan Jalan-Jalan Cari Makan yang famous di TV tu pernah jejakkan kaki di restoran ni tau. Tu yang saya eksaited nak makan rojak & cendol pulut di Restoran Haji Shariff Cendol!

Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban

Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Holllaahh! Order kejap je dah tersedia rojak dan cendol pulut di atas meja ni hehe. Okay terus terang saya beritahu, saya tak tahu the exact location or address Restoran Haji Shariff Cendol ni. Yang saya tahu lokasinya di Seremban haha.

Kami pergi Restoran Haji Shariff waktu tengahari. Nak dekat-dekat waktu Zohor macam tu. So, agak ramai juga la orang. Yelaa dah lunch time kan. Kami masuk je dalam restoran.. kami terus cop meja. Sebab makin ramai pelanggan yang datang. Sampai beratur di bahagian menjual cendol dan rojak.

Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Bila saya tengah beratur tu, sempat la snap gambar kejap-kejap haha. Rasa dah macam mamarazzi pulak. Harga cendol dan rojak ni standard la. Rojak biasa dan rojak Mee RM4.00, nasi lemak RM2. Harga cendol pulut? Saya tak ingat muahaha. Rasanya bawah RM5 je.

Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Terus terang saya kata, rasa cendol pulut dia biasa-biasa je. Sedap tapi biasa-biasa je. Pulut dan tekstur dan rasa semua memang sebati la.Tapi tu lah, biasa-biasa je. Mungkin saya pernah pekena cendol pulut yang lebih sedap daripada ni hehe thats why rasa macam yang kat Haji Shariff ni biasa-biasa saja.

Tapi, rojak dia bagi saya memang A. Sodap bangat! Rasa macam nak order lagi satu je haha. Tapi mengenangkan balik rumah nanti Bihun Sup Tulang umi menanti, terpaksa ku batalkan hasrat itu haha.

Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Pekena Rojak & Cendol Pulut di Restoran Haji Shariff Cendol, Seremban
Licin! Hahaha. Pulut yang tak habis tu, saya punya la tu. Pulut dia banyak sangatt.

Okayy, kalau ada sesiapa nak pergi, jangan lupa ajak saya. Saya nak makan rojak dia lagi hahahaha. Kbai adios!

Baca juga:

You Might Also Like

3 comments

  1. saya pun pernah bawa family saya makan di sini. cendol dan rojak dia boleh tahanlah ;)

    ReplyDelete
  2. Wah tengok post ni terus terasa nak makan rojak dah! hmm nampak sedap ni hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.