tarikh duit BR1M masuk akaun - 18 Februari 2018 (Ahad)

by - February 13, 2018

tarikh duit BR1M masuk akaun bank - 18 Februari 2018

tarikh duit BR1M masuk akaun - 18 Februari 2018 (Ahad)
tarikh duit BR1M masuk akaun - 18 Februari 2018 (Ahad) | credit image: sensasimedia.com
NOTA PENTING! **tarikh dijangka berubah dari semasa ke semasa

Individu berpendapatan bulanan RM2,000 ke bawah [JUMLAH = RM450]

Ansuran Fasa 1 RM450 - 18 Februari 2018

Isi rumah berpendapatan bulanan RM3,001-RM4,000 [JUMLAH = RM900]

Ansuran Fasa 1 RM300 - 18 Februari
Ansuran Fasa 2 RM300 - 5 Jun
Ansuran Fasa 3 RM300 - 28 Ogos

Isi rumah berpendapatan bulanan RM3,000 ke bawah [JUMLAH = RM1200]

Ansuran Fasa 1 RM400 - 18 Februari
Ansuran Fasa 2 RM400 - 5 Jun
Ansuran Fasa 3 RM400 - 28 Ogos

UPDATE TERBARU: duit brim 2018 akan mula diagihkan ke dalam akaun bank pada 26 FEBRUARI 2018.
jadual pembayaran br1m 2018
tarikh duit BR1M masuk akaun fasa 1- 18 Februari 2018 (Ahad)

KAEDAH CARA PEMBAYARAN BRIM 2018

1. Melalui akaun bank
- pembayaran akan dimasukkan secara direct ke dalam nombor akaun bank penerima brim yang mereka isi semasa memohon/kemaskini.

2. Melalui Baucar BR1M 2018
- pemohon/penerima brim yang tiada akaun bank akan menerima baucar bayaran BR1M. Ianya boleh ditunaikan di bank seperti Bank Simpanan Nasional (BSN), CIMB atau Maybank.


SENARAI BANK YANG TERLIBAT BAGI PEMBAYARAN BR1M 2018
1 AFFIN BANK
2 AGRO BANK
3 ALLIANCE BANK MALAYSIA BERHAD
4 AM BANK BERHAD
5 AL RAJHI BANK
6 BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
7 BANK RAKYAT
8 MUAMALAT MALAYSIA BERHAD
9 BANK SIMPANAN NASIONAL
10 CIMB BANK BERHAD
11 CITIBANK BERHAD
12 HONG LEONG BANK
13 HONGKONG SHANGHAI BANK MALAYSIA BHD
14 MAYBANK
15 OCBC BANK
16 PUBLIC BANK BERHAD
17 RHB BANK BERHAD
18 STANDARD CHARTERED BANK MALAYSIA BHD
19 UNITED OVERSEAS BANK (MALAYSIA) BERHAD



Jika ada sebarang pertanyaan mengenai brim 2018, boleh:

- hubungi no.hotline Kementerian Kewangan Malaysia 03-8882-4565/4566
- nombor bebas tol Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 1-800-88-2716
- email: br1m@treasury.gov.my

Yeayy! Ahad ni boleh la saya check akaun bank Maybank ku ushar dah masuk ke belum hahaha. Tapi ada orang kata Sabtu malam (17 Feb 2018) dah boleh cek brim dah masuk ke belum, tak payah tunggu sampai Ahad. Wallahualam. Saya tak kisah mana-mana asalkan masuk. haha.

Ada sesiapa yang tak semak lagi brim 2018 lulus atau tidak, diterima atau tidak? Boleh buat semakan keputusan di SINI.

Okayy daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:


You May Also Like

8 comments

  1. semoga dapat la tahun ni. hehe

    ReplyDelete
  2. Cik idah,nak tanye ye,esok 20hb kan,kalau acc maybank holder boleh cek pukul bape ye???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la. ada yang saya jumpa info the latest, katanya 22hb feb.

      Delete
    2. Kalau yang last year tu betul kita ada terima agak lewat 22hb ,saya cuma nak tau info untuk tahun nie je

      Delete
    3. sayidah, tp ada juga yg kata 26 aribulan...

      Delete
    4. tahun ni untuk fasa 1, sama ada 23hb atau 26hb feb.

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p