Total Pageviews

Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)

by - March 01, 2018
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Sebelum ni saya selalu bayar secara Online bil insurans Prudential BSN Takaful Berhad dengan menggunakan Maybank2u (M2U) tapi untuk bulan ni terasa nak cuba bayar guna Cimbclicks pula hehee. Lain sikit caranya. Sikit laa, tak ada la banyak pun. Lagi spesifik kena isi details nya. Tapi tak ada la sampai rumit bebeno. So.. kepada sesiapa yang ada akaun cimbclick tapi takde M2U for paying the insurance bill, this entry is for you!



5 Easy Steps To Pay Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad - Cimbclicks

1. Login CIMBClicks (https://www.cimbclicks.com.my)

2. Pay > Bills

From: My Own Accounts
To: Prudential BSN Takaful Berhad
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
3. isi maklumat di Bill Identification

Certificate Number (Nombor Polisi Insurans): 9XXXXXXX (total mesti ada 8 digit & dimulai dengan no.9)

Certificate Holder's Name: nama kita. // contoh: SAYIDAH NAPISAH

Contact Number: nombor phone kita // contoh: 0172206767

Amount (RM): letak berapa hinggit sebulan kita kena bayar // contoh: 180.00

Add this biller to 'My favourites' (optional) - kalau kita rasa kita nak bayar setiap bulan guna Cimbclicks ni, kita boleh add details insurans prudential BSN ke list " myfavourites". so nanti next next bulan, kita just klik "To: My Favorites > BSN"

4. Proceed to Payment > Pay For Month (select untuk bulan mana yang kita nak bayar) > Submit > OK

Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
5. TAC > klik Request > masukkan 6-digit TAC yang telah dihantar ke mobile phone kita (XXXXXX) > Confirm

Successful! DONE!
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Cara Bayar Bil Insurans Prudential BSN Takaful Berhad Melalui Cimbclicks (2018)
Senang je kan? hehe. Selamat mencuba! Daaa~ wassalam :)

BACA JUGA:

cara bayar PTPTN secara online (melalui maybank2u & cimbclicks)
senang je topup guna cimbclicks!

You May Also Like

4 comments

  1. sekarang ji dah mudah dah..
    xpelu lagi nak pergi bank..jimat masa

    ReplyDelete
  2. sekarang semua mudah. dihujung jari. alhamdulillah teknologi sekarang banyak membantu kita.

    ReplyDelete
  3. senang je! Sekejap je dah boleh settle dah :D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p