Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

by - June 04, 2017
Dua bulan lepas, saya telah pun officially daftar insurans takaful prudential BSN dengan seorang agen, Encik Nazri. Alhamdulillah. Saya ambil pakej yang RM180/bulan. So, semasa beliau datang ke rumah untuk sign borang agreement pada dua bulan lepas, saya bayar siap siap untuk bulan Mei terus. Tapi nya, Encik Nazri lah yang menguruskan pembayaran tersebut di maybank2u. Saya bayar secara cash je kepada beliau. Dan untuk bulan ni (bulan Jun), malam semalam saya berjaya membayar insurans takaful prudential BSN secara online thru maybank2u for my own! Yeayy!

Pada awalnya, saya tak tahu pun bagaimana cara caranya nak bayar insurans ni secara online. Nasib baik laaa Encik Nazri ajar semalam hehehe. Soooo, saya pun nak share lah kat sini step-step yang saya pelajari so that, orang yang tak tahu kat luar sana boleh belajar dan jadi tahu. Senang je langkah-langkah dia. Dont worry ;)


Cara Mudah Transfer Duit ke Nombor Polisi Insurans Takaful Prudential BSN Kita Melalui maybank2u



Login (http://www.maybank2u.com.my/) > Home > Accounts & Banking > Bill Payment > Make a one-off payment > Insurance & Takaful > Continue > Prudential Takaful BSN Bhd > Continue > isi amount berapa & Policy No. (XXXXXXXX) > Continue > Request for TAC > isi nombor TAC > Confirm > Done!

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
TAKE NOTA: yang saya spesifik kan dalam entri ini adalah Insurans Takaful Prudential BSN. Sebab saya ambil package insurans tersebut. Thats why I chose option Insurance & Takaful tersebut. Tapi, untuk sesiapa yang ambil insurans selain daripada prudential BSN or ambil pakej takaful yang lain, boleh pilih option lain pada step di gambar atas ni.


Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u

Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Bayar Insurans Takaful Prudential BSN secara Online thru maybank2u
Haaa amacam? Pantas, mudah dan efisien kan? Tapiii, faham tak saya tunjuk cara cara kat atas tadi? hahaha. Harapnya faham la ye. Kalau tak faham or ada kemusykilan, boleh tanya di ruangan komen di bawah.

Sekian, daaa! Wassalam :)

You May Also Like

3 comments

  1. Senangnyaaa.airah pn dlm plan nak beli insurance tp tngu dah stabil skit dlu

    ReplyDelete
  2. Mudah kan nak bayar premium takaful skrg? Abam Kie join Zurich Takaful utk seluruh keluarga. Byr guna kad kredit secara autopay je. Lagi mudah sis... Tunggu hujung bulan byr bil kad kredit je..

    ReplyDelete
  3. ooh.. baru paham..sbelum ni nk cuba tp xtau cmne..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p