Total Pageviews

Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lainlain

by - June 07, 2018
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang | Makin dekat nak raya, makin ramai la orang berpusu pusu beli barang secara online & makin bersesak sesak la barang untuk dipos. Itu yang sekarang ni ada segelintir orang complain barang lambat sampai laa, barang tidak sampai ke rumah dalam masa yang ditetapkan laa, barang poslaju mengambil masa yang lama hingga melebihi tempoh masa yang kebiasaannya. Mereka yang duk complain tu bukan apa.. mungkin mereka risau kena tipu atau bimbang barang tidak sampai ke destinasi yang sepatutnya atau juga sebab nak guna urgent barang yang dibeli tersebut. Tapi jangan risau! Jangan pening pening fikir kat mana laa barang kita berada. Kita boleh semak tracking number barang tersebut semudah A B C!


Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lain lain

Siapa siapa sahaja boleh membuat semakan tracking poslaju, skynet, GDEX dan lain-lain servis penghantaran hanya beberapa saat melalui cara mudah ini!

Melalui tracking ini.. kita boleh tahu status barang kita, kat mana barang tu berada sekarang, masa & tarikh yang tepat di mana delivery sedang dijalankan. Nak check tracking number mana-mana delivery service semua boleh!

Cara-caranya adalah:

1. Pergi ke website https://www.tracking.my/
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lainlain
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lain lain
2. Masukkan tracking number (contohnya: MY30011909919)

Tracking number ni nak dapat kat mana?
-- minta nombor tracking ini daripada penjual barang tersebut (seller/ vendor/ retailer/ supplier/ shopkeeper/ salesperson).

3. Pilih salah satu kurier (delivery service) yang digunakan oleh penjual untuk mengepos barang.
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lainlain
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lain lain
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lainlain
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lain lain
SENARAI COURIER YANG ADA:
  • Abx Express
  • Airpak Express
  • Asiaxpress
  • Citylink Express
  • CJ Logistics
  • Collectco
  • Comone Express
  • DD Express
  • DeliverLah
  • Dex-i Express
  • DHL Ecommerce
  • DHL Express
  • Dpe Express
  • Dpex Express
  • DropIt
  • EasiPass
  • Ecargo Express
  • FedEx Express
  • Freight Mark Express
  • Gdex Express
  • GoGet
  • ie-Post Express
  • Instant
  • Jayon Express
  • Jet Ship
  • Jinsung Trading
  • Jocom
  • Kangaroo Express
  • KGM Hub
  • KTMD Malaysia
  • Lazada eLogistics (LEL)
  • Leopards Express
  • LineClear Express
  • LWE
  • M Xpress
  • Matdespatch Express
  • Motorex
  • MyPoz
  • NationWide Express
  • Nhans Solutions
  • NinjaVan Malaysia
  • Pgeon Delivery
  • Pickupp
  • Poslaju Express
  • Postco
  • PRouter Express
  • Quantium Solutions
  • Qxpress
  • Redbox Asia Malaysia
  • Roadbull
  • RZY Express
  • SF Express
  • SimplyPost
  • Singapore Post
  • Skynet Express
  • SPC
  • SpeedPost
  • Sure Reach
  • TaqBin Malaysia
  • TNT Express
  • Toll Express
  • UPS Express
  • UrbanFox
  • WePost
  • YWG Express
  • ZeptoExpress
  • Zoo

DONE!
check tracking number
Cara Mudah Semak Tracking Number Barang - PosLaju, Skynet, GDEX, CityLink Express & lainlain
Hanya dengan memasukkan tracking number, segalanya menjadi mudah!

Semoga bermanfaat. Sekian.. Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

7 comments

  1. Salam Ramadhan Say,
    Great info.. Lepas ni senang check tracking number even courier service berbeza, semua setempat..

    ReplyDelete
  2. Salam ramadhan dari Ibu, singgah blog walking blog sis sayidah. Senang kalau order barang online kan

    ReplyDelete
  3. Wah! sangat membantu post ni

    ReplyDelete
  4. great info :) senang dah nak check tracking, tak perlu buka web 1-1. hehehe

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    ReplyDelete
  5. kebetulan...
    aida sedang geram dgn poslaju, sayidah.
    jumaat aida pos dari melaka. tak sampai hingga ari ni.
    status hang di poslaju bangi dari selasa!
    adik tadi tanya, diorang masih tak sort out. ada kat store :(

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p