Total Pageviews

Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun

by - August 09, 2018
"Umur umi dah 55 tahun? Tak percaya lah", "Tak nampak macam 55 tahun pun. Awet muda sungguh!", "Umi masih cergas dan kekal aktif walaupun dah mencecah 55 tahun".. itulah antara yang biasa saya dengar daripada orang yang baru pertama kali jumpa mak saya. Walaupun umi ada penyakit kencing manis, selalu kebas kebas kaki tangan dan lenguh lenguh badan tapi saya pelik. Saya jarang sangat nampak umi sakit lutut. Jarang lah saya dengar umi mengadu, merungut atau tanya saya bagaimana cara menghilangkan sakit lutut. Sehinggakan saya terfikir.. adakah umi mempunyai tips tersendiri atau menyimpan top secret cara menghilangkan sakit lutut yang kami tak tahu dalam diam?

Yela kan kita pun tahu semakin berusia seseorang itu, semakin berkurang antibodi dan kecekapan beberapa bahagian badan untuk berfungsi. Lagi lagi di bahagian lutut. Nak naik tangga pun makin susah dan lelah, bila solat makin terasa sakit lutut, dan kadang kadang berjalan terlalu lama pun rasa tidak mampu kerana lama kelamaan lutut meminta untuk berehat.

Terbalik pula dengan umi yang berumur separuh abad -- hampir setiap pagi melakukan senaman, hampir setiap petang berjalan/jogging dengan menaiki treadmill, sangat suka berjalan (a.k.a shopping hehe), pantas bergerak menyiapkan kerja rumah seperti membasuh & menyidai pakaian, mampu memasak (dengan keadaan berdiri) pelbagai menu dalam satu satu masa tanpa rehat, pernah solat tarawih 20 rakaat sekaligus dan .. eh penat pula lah den nak senaraikan lagi hahaha.
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Apa yang saya nak tunjukkan di sini.. kemampuan umi membuat perkara perkara di atas menunjukkan umi tiada sakit lutut. Tapi bukan lah tak pernah langsung sakit lutut dari dulu sehingga sekarang. Mustahil la kan? Lagi lagi bila dah bergelar seorang wan (nenek) kepada 7 orang cucu. Kadang kadang sakit lutut juga bila terlebih buat kerja yang mostly menggunakan kaki; contohnya menjahit. Umi seorang tukang jahit, ada masa tempahan baju kurung bertimbun timbun bila nak dekat raya. Masa tu lah sakit lutut menunjukkan belang.

Then.. kalau umi sakit lutut, apa yang umi buat untuk merawat sakit lutut? Adakah membiarkan sahaja dan lama kelamaan akan sembuh? Atau ada alternatif lain yang umi lakukan untuk menghilangkan sakit lutut yang memeritkan? Ada guna apa apa ubat sakit lutut ke?


Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun


Umi jenis yang tak suka (a.k.a takut) nak pergi klinik/hospital bila sakit. So.. sebelum sakit lutut atau sakit apa apa pun merebak, umi akan berusaha dengan cara tradisional atau makan/minum/guna sesuatu dari bahan organik.

In case of sakit lutut, umi guna minyak spray Biobax Cool Theraphy yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Plus, bau nya wangi dan fresh juga adalah salah satu reason why umi setia dengan Biobax sehingga sekarang. Bau nya bukan macam minyak angin biasa di pasaran. We loikeee~
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
BIOBAX - Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Senang je cara umi untuk melegakan sakit lutut.. Umi hanya spray minyak Biobax tadi tu di bahagian depan dan belakang lutut, sapu dan urut urut sikit. Kalau umi tak larat, umi minta saya yang sapukan Biobax di lutut beliau sebelum tidur. Begitulah setiap kali umi sakit lutut.

Dan Alhamdulillahh.. tak sampai seminggu pun, sakit lutut umi beransur pulih. Mentang mentang lah Biobax ni guna nano technology kan. Mudah je meresap ke dalam kulit justeru memberi kesan yang segera.
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
BIOBAX COOL THERAPHY - Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Kadang kadang saya tak perasan pun umi guna minyak Biobax ni. Pantas. Sebab cara pakai nya sangat senang dan mudah. Tidak rumit. Seperti yang saya sebut tadi.. hanya spray Biobax di sekeliling lutut, sapu perlahan lahan dan kemudian urut lah sikit sikit bagi lega otot otot yang penat tu. Lebih afdhal pakai 3 kali sehari secara konsisten.

Bila pergi travel atau balik kampung ke, kadang kadang umi suruh saya sumbat sekali Biobax dalam beg saya. Saya pun tak kisah sebab tak berat pun. 1 botol 50ml. Alahaii ringan. Tak makan banyak space pun. Senang nak bawa mana mana. Nak masuk dalam handbag pun boleh untuk pakai bila-bila. Nak guna in public pun tak risau sebab tak berminyak pun lepas pakai. Tidak melekit di tangan. Easy.
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
BIOBAX - Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Biobax ni bertahan lebih kurang dalam 2-3 bulan jika selalu guna. Boleh tahan lama juga kan. Berbaloi baloi lah walaupun harga agak mahal. Lagipun banyak kelebihan dan kegunaan nya. Saya pun guna bila sakit sakit badan selepas workout dan lenguh lenguh badan selepas penat berjalan/travelling. Tak rasa rugi pun beli seriously. Amboii Sayidahhh dah macam promote pula kau kan hahaha. Bukan bukann.. ini namanya recommendation plus berkongsi pengalaman gituu.
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Spray biobax, badan pun relax!
For your information, saya dan umi dah guna Biobax ni hampir 2 tahun dan sudah pun merasai sendiri kesan positifnya. Lepas habis 1 botol, beli botol yang baru. That's why saya highly recommended this 'minyak mujarab' to all of you.

Lagi lagi sekarang ni senang je kan, boleh beli secara online. Tak payah susah susah, terus beli di website utama https://biobax.my/product/biobax/.

Bertambah syok bila sekarang ada offer diskaun RM20 untuk pembelian 2 botol. Masukkan sahaja kod kupon "RM20" di ruangan yang disediakan selepas kita pilih untuk beli 2 unit Biobax. Settle. Yeahoo!
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun
Cara Menghilangkan Sakit Lutut versi Umi yang berumur 55 tahun - BIOBAX
Oraitt. Selamat mencuba sprayy Biobax!

Daa~ wassalam!

You May Also Like

5 comments

  1. yelah masih nampak muda. hihi.. boleh beli untuk mak ayah shu

    ReplyDelete
  2. terbaek biobax. tp kat sini susah cari

    ReplyDelete
  3. boleh suruh nenek try la, dia selalu mengadu sakit lutut haha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p