Total Pageviews

UV PV blog makin menurun.. huwaaa!

by - November 07, 2018
Exactly seperti yang anda baca di tajuk entri atas ni.. UV PV blog den makin jatuh dan menurun! SOBSOBSOBSOB. Hancur hatikuuuuu~ Mengenang dikauuu~ Menjadi keping keping~ (okay sila sambung lagu ni hahaha). Sebenarnya dah start drop dari bulan Julai lagi. Dari bulan ke bulan seterusnya, UV PV blog makin turun dan makin turun sedikit demi sedikit. Kalau dulu PV tiga angka sebulan, bulan lepas PV dah jadi 2 angka. Huwaaa sedihh!

UV = Unique Views
PV = PageViews

UV PV blog pada bulan Ogos 2018 di Google Analytics (GA)


UV: 34,550
PV: 106,055
BR: 8.80%
Bilangan entri: 51
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!

UV PV blog pada bulan September 2018


UV: 29,172
PV: 86,924
BR: 8.49%
Bilangan entri: 40
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!
UV PV blog pada bulan Oktober 2018

UV: 24,187
PV: 73,678
BR: 8.49%
Bilangan entri: 39
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!
UV PV blog makin menurun.. huwaaa!
Nampak tak penurunan UV PV yang ketara di atas ni? Daripada PV 106K turun ke 73K. OHMYYYY. Sedih sedih, Hahaha.

I think.. faktor utama UV PV drop is....

MALAS!

Malas nak karang entri DAN malas nak share entri di Facebook groups hahaha. Kekadang, memang tak dinafikan salah sendiri laa sebab malas nak update blog kan, tapi kekadang bukan isu malas tapi disebabkan kekangan lain. Kekangan masa. Plus, ada benda yang lebih penting yang harus diutamakan. Priority bukan pada blog dah.

Maka nya, pada masa itu, blog pun diabaikan dan tidak diendahkan. Kalau ada pun, entri takde 'umph'. Just short and not really interesting (i guess). Tiada mood untuk mengarang.

Kekadang pula.. Idea untuk mengarang tu ada je, tapi tu lah. TU LAH KAN hahahaha. Dengan distraction dari luar, fuh mencabar bebeno rasanya. You feel me right dear bloggers?

But.. FIGHTING! You can do it! I can do it! We can do it! Chaiyokkk!

SO......! Saya berazam (walaupun belum masuk tahun baru haha).. Bulan ni I will try to back on the track. Try to be more 'rajin' in every aspect to increase the UV PV. Saya target untuk produce 3 entries per day; starting from tomorrow.

Wish me luck please!

Jom lew naikkan pageview blog sesama jom!

And InshaaAllah nanti ada masa, saya akan blogwalking lebih banyak blog dan drop the comment.

Okay, daaa~ wassalam! :)

BACA JUGA:





You May Also Like

8 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p