Total Pageviews

Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~

by - April 16, 2019
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~ | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Ku renung ke luar jendela.. ku tanya apa khabar trafik blog 2019 Sayidah Napisah dot com? Hahaha. Yela kan semenjak dua menjak tiga menjak ni, blog den memang sendu sesendu nya. I mean.. sendu entri. Bukan sendu sedu sedawa ye. Sendu.. Sunyi. Sepi. Kosong. Senyap. Kelam. Kabut. Ehh haha.


Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~

Sebelum cerita pasal trafik blog sendiri, marilah kita tengok bukti betapa sendu nya blog saya sebelum ni haha.

Total bilangan entri blog tahun 2019:
Januari - 60
Februari - 1
Mac - 7
April (setakat ini) - 2

Dari 60 entri, jadi 1, 7, 2. Perghhh hebat Sayidah.. HEBAT! GOOD JOB SAYIDAH! Capital lock plus bold sebab ada penekanan unsur sarkastik di situ haha.

Entri bulan mac tu banyak sikiiiittt berbanding Feb pun sebab saya kena buat job artikel. So, kena la meriah sikit kan. Takkan nak letak seketul entri job tu je. Kang pageview entri job tu tak mantop pula. Tak best la kalau macam tu kan.

Untuk bulan ni pun, baru lah rasukan MALAS sedikit demi sedikit dapat ku lawan dan nyahhhhh dari hatiku. Dapat lah kembalikan semangat yang hilang. Kusss semangat.

So... bila hampir 3 bulan sendu entri blog, macam mana dengan trafik blog? Apakah perubahan ketara yang boleh dikesali? Hahaha. Walaupun malu nak share UV (unique views) & PV (pageviews) blog sebab ciput je tapi.. mengenangkan kemungkinan entri ni menjadi pencetus semangat berblogging saya. Sooo... Letss!

p/s: okay tapi jangan gelak tau sebab pageview saya sikit je hee.


Trafik blog Januari 2019 di Google Analytics (GA):
UV - 38,869
PV - 121,554
BR (bounce rate) - 8.43%

Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Trafik blog Februari 2019 di Google Analytics (GA):
UV - 20,093
PV - 60,678
BR - 7.99%
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Trafik blog Mac 2019 di Google Analytics (GA):
UV - 26,417
PV - 78,835
BR - 7.80%
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~
Obviously lah makin menurun kan hahaha. Pageviews bulanan blog dari 6 angka dah jadi 5 angka je. UV bulanan pula dah jadi 20K sahaja. Rendah lah kalau nak dibandingkan dengan yang sebelum-sebelumnya.

Nak kata sedih tu.. tak lah. Sebab padan muka dengan diri sendiri haha. Sebab malas nak update blog. Tu le padahnya. Rasakan kamu!

Tapi surprisingly, yang saya tak sangka kan.. Pageviews blog daily saya cecah 4,000 eventhough saya tak update apa-apa. Kebiasaannya kalau saya lamaaaa sangat menyepi dari update blog, PV tiap tiap hari 3K++ je. Tapi ni.. walaupun lamaaa tak update, PV 4K++. Malah ada certain hari yang cecah 5K!

Alhamdulillah. Berkat entri entri yang lepas. Membantu saya tika semangat blogging saya hilang. :)

Kesimpulannya... marilah kita banyak banyak update entri hahaha.

Okay itu sahaja.. Moga kerajinan Sayidah Napisah update blog akan berkekalan dan bertambah tambah. Dan buat anda juga. :) Aamiin~
Trafik blog 2019 apacer? UV PV ups and downs~

You May Also Like

3 comments

  1. mak aiiii, blog tak update pun UV PV tinggi....best ni

    ReplyDelete
  2. even tak banyak entri tapi PV maintain tinggi..mmg hebat

    ReplyDelete
  3. wow hebat tu.. masih berbisa.. mana KC menghilang? winduuuu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p