TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Tarikh Tukar Duit Raya 2019 di Bank CIMB, Maybank dan lain lain

by - May 19, 2019
Tarikh Tukar Duit Raya 2019 di Bank CIMB, Maybank dan lain-lain | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Alhamdulillah dah 14 hari kita berada dalam bulan Ramadhan. Puasa, puasa juga. Persiapan raya untuk Syawal jangan dilupakan pula hehe. Mesti ramai yang sedang mencari bila tarikh tukar duit raya di bank untuk tahun 2019 ni kan? Yelah, nanti kalau lambat-lambat tukar duit kecil di bank.. duit kertas RM1/ RM5/ RM10/ RM50 ada yang dah tak ada. Nanti kalau last minit nak pecah duit kecil seringgit, 5 ringgit.. kaunter penukaran duit raya pun dah ditutup haaa baru nak menangis tak berlagu haha. So, time awal awal lah kalau nak buat tukaran duit raya dan dapat duit raya baru, cantik dan fresh 'keluar' dari bank! Kalau dah nak dekat raya baru nak pergi bank tukar duit, takut duit baru dah habis & duit kecil tak available je nanti.

Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank

Tarikh Tukar Duit Raya 2019 di Bank:

CIMB - 23 / 28 Mei 2019
MAYBANK - 23 / 27 Mei 2019
Bank Rakyat - 23 Mei 2019
Lain lain bank - 24 Mei 2019

*tarikh tarikh ini adalah info yang saya dapat dari orang lain. Jika salah atau ada perubahan, maafkan saya ye. 

Haa ingat tarikh tu. Nak dekat dah. Tak lama je lagi. Mana yang suka duit baru cetak, take note the date!


Pengalaman Tukar Duit Raya di Bank Untuk Kali Pertama! (2018)

Korang jangan jadi macam saya dan umi saya pada tahun lepas. Tukar duit raya last minute di bank, haa baru tahu erti kesal dan insaf hahaha. Terus trauma walaupun it was the first time saya tukar duit di bank.

Bayangkan.. esok lusa nak sambut hari raya, harini baru nak pergi tukar. Memang saja menempah la kan? haha.

Mula mula semangat je pergi bank CIMB (dalam hati berdoa moga kaunter still buka), tup tup penukaran duit raya dah tutup. Then, Maybank? Sama juga hasilnya. Dah tak boleh tukar duit.

Merata bank pergi.. last last rezeki kan Allah nak bagi. Pergi PUBLIC Bank. Saja nak try nasib. Fuhh FINALLY! Nasib baik kaunter masih dibuka. Tu pun berderet orang beratur nak tukar duit.
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Al-maklumlah, baru pertama kali kan. Blur nak buat apa mula mula masuk bank tu haha. Tak tahu cara nak tukar duit. Tak tahu nak tulis apa dekat kertas yang diberi.

Tapi selepas tanya staff Bank yang bertugas di situ dan dia pun tolong terangkan.. okayy after that everything berjalan lancar je walaupun perjalanan menuju ke kaunter tu memakan masa yang agak lama.
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya dengan my Umi!
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Tukar Duit Raya 2019 di Bank
Kesimpulannya.. bersusah sudah dahulu, bersenang senang kemudian. Bersusah susah sikit pergi bank awal untuk tukar duit, bersenang lenang di kemudian hari tak perlu beratur panjang.

Gitchuww haha.

Okay till next time, daa~ wassalam! :)


You May Also Like

22 comments

  1. belum berpeluang lagi nak bagi duit raya kat org lain. sobs

    ReplyDelete
  2. Wah bahang raya makin terasa mcm ni

    ReplyDelete
  3. Dh booking kat adik ipar dh...tahun tukar x banyak..RM700 je..

    ReplyDelete
  4. nak duit raya nk duit raya.. hehe

    ReplyDelete
  5. masa awak pergi tukar ni tahun 2018 ni, awak datang bank pukul brp ye?

    ReplyDelete
  6. nak tukar duit ni ada masa2 tertentu ke??atau kaunter buka dari pagi sampai petang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya buka dari pagi hingga petang.

      Delete
    2. ada masa tertentu. kalau maybank sampai pukul 12 je. cimb sampai pukul 11.

      Delete
  7. Hari nie bank cimb buka ke di negeri selangor



    ReplyDelete
  8. Ramai dah mula tukar duit raya .. saya gi tukar kat kaunter Hospital/Klink Kerajaan .. huhu .. tak yah beratur. :)

    ReplyDelete
  9. Pukul berapa buka kaunter tukar duit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu tak pasti. Rasanya start dari pukul 10 pagi kaunter buka

      Delete
  10. Hari ni maybank belum ada lagi.. Minggubdepan isnin

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah baru call Maybank die kata 27hb Selasa baru mula.. Hong Leong kata tinggal rm10 dgn rm50

      Delete
  11. Tahun ni bank bagi duit raya baru ke lame ye?

    ReplyDelete
  12. Esok masih de lagi Ke penukaran nye

    ReplyDelete
  13. Klu nak baru nak g tukar duit raya pada 3/6/2019 ni boleh lagi ke?ke pnukaran boleh dibuat pada tarikh yg bank tetapkan tu jew...thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure dah tutup ke tak kaunter penukaran duit raya. Maybe ada certain bank yang masih buka kot. Ce try pwrgi public bank ke

      Delete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p