TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Juara Big Stage 2019 Han Byul - Luka dan Bahagia Lirik

by - October 07, 2019
Juara Big Stage 2019 Han Byul - Luka dan Bahagia Lirik | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Siapa yang tengok Final Big Stage 2019 malam semalam? Saya tak hahaha. Saya ushar twitter sikit sikit je tengok update. Tu pun pasal Han Byul sebab nama dia trending di twitter (trending because of his perfomance was soo good that made the juri Dato' Siti Nurhaliza gave a very high score to him 89%). Tokti siap minta nak collobarate dengan Han Byul. Nak nyanyi bersama as a duet perghhhhh!

And yeahh as expected from many netizen, Han Byul adalah juara Big Stage 2019!
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
juara big stage 2019
senarai finalists big stage 2019 dan keputusannya..
Honestly saya tak PERNAH dengar Han Byul nyanyi until yesterday. Percaya tak? Hahahaha.

Malam semalam bila saya tahu Tokti puji Han Byul menyanyi 'sedap' & performance best, baru saya  ter'gerak' hati nak dengar lagu baru beliau - Luka dan Bahagia hehehe.

Ciptaan sepenuhnya oleh Haqiem Rusli.
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
For the first time I heard this song, all I can say "perghhh high note dia! TINGGInya!". Saya repeat semula for the seond time (and after that so many times hahaha) baru lah saya menghayati lirik dan feeling yang dia nak sampaikan.

BEST!

Sooo Haqiem Rusli! Hahaha. I mean the music, the melody, turun naik rentak dia.

Sehinggakan some part of the song, muzik melodi nya macam lagu Selamat Tinggal Sayang.

Apa-apa pun, bravo to 2H - HanByul (HB) & HaqiemRusli (HR)!

Boleh buat OST drama ni ehehe.
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik

VIDEO LIRIK LUKA DAN BAHAGIA - HAN BYUL :

Lirik Lagu Han Byul - Luka dan Bahagia

(the Champion of Big Stage 2019)

Hamparan hati
lena memaksa
terukir indah
kasih bermadah
aku cuba untuk meluahkan
kesan yang kau berikan

siang terluka
malam bahagia
kenangan indah
terus bersinar
aku cuba untuk meluahkan
kesan yang kau berikan

Tangisan embun pagi
melayari kesedihan ini
tak akan ku persia dirimu
mengapa kau pergi?

Kini engkau merana
harapan dari sisa kenangan
ku tak mampu untuk meneruskan
Kau baluti luka yang berbisa

사랑하면 안되서
(Sarang hamyeon andoeseo)
그렇게 잊을수만 있다면
(Geuleohge i-jeulsu man itdamyeon)
그토록 바래왔던 사랑이
(Geutolog balae watdeon sarangi)
다시 또 있을까
(Dashi tto iss-eulkka)

Memori indah
Kita bersama
Maafkan diri ini
Telah membuat kau tersiksa
Luka dan bahagia

Song : Luka Dan Bahagia
Artist : Han Byul
Composer : Haqiem Rusli
Lyricist : Haqiem Rusli
Publisher : FMC Music
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
Apa Maksud di Sebalik Lagu LUKA & BAHAGIA Hanbyul? Ini Jawapan Haqiem Rusli...

"Lagu ni sebenarnya lagu Cinta. Cinta seorang lelaki dan seorang perempuan. Tapi diselitkan sedikit nasihat. Kalau sesiapa yang faham betul betul bait bait lirik yang saya tulis tu, dorang akan faham.

So, luka dan bahagia tu maksudnya at first lelaki ditinggalkan oleh perempuan. Sebab perempuan tu memandang remeh lelaki itu.

So, bila lelaki ni dah berjaya (akan ada di music video), baru perempuan tu datang balik.

So nasihatnya di situ macam.. kita jangan memandang rendah dekat orang orang yang mungkin takde duit ke.

Ada nasihat walaupun lagu cinta."

- SUMBER: Budiey Channel Youtube.
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
 Ramai yang minta lagu Luka dan Bahagia full version Korea punya.

Haqiem Rusli kata dia akan usaha untuk collect balik dengan AG Coco; akan tulis balik lirik, ubah sikit arrangement.

Kalau ada, dia akan beritahu the new version. Luka dan Bahagia versi Korea sepenuhnya.
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
lagu han byul luka dan bahagia lirik
Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

7 comments

  1. 1st time jugak dgaq ni sebab sebelum ni mmg tak layan pun hehe. Okay la. even ada dgaq slang2 korea dia tu hehe Tapi nice la sbb bukan malay menyanyi lagu melayu kan. HR vibes sgt hahaha good job and tahniah!

    ReplyDelete
  2. Tak tahu plak dah final. Last tengok santish je. Orang korea korea program Malaysia hehe btw tahniah

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tengok pun rancangan ni...cuma malam tadi tertengok sikit mamat ni menyanyi...best jugaklah suara dia.

    ReplyDelete
  4. ada tengok episod2 sebelum ni Han Byul buat persembahan, bersemangat. no wonder dia juara.

    ReplyDelete
  5. Pandai kan Han Byul nyanyi lagu Melayu, suka cheq tengok dan dengar dia nyanyi 😆♥

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p