Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular! - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Sunday, May 17, 2020

Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular!

Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020 Padanan 10 Warna Popular! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Dah ada baju raya tahun ni? Dah beli tudung yang bersesuaian dengan baju kurung raya / jubah? Saya baju raya memang dah settle hantar kat tukang jahit and dah siap since bulan Mac 2020 lagi. Hahaha. Awal kan? Then, how about tudung raya? Hmm hmm not sure ada yang boleh 'masuk' ke tidak dengan warna tanah baju kurung moden raya saya tu. Takpelah.. nanti check balik. Tapi tu lah tu.. antara ke-dilema-an seorang perempuan mestilah ketika nak mix and match warna tudung dengan baju. Lagi lagi time Raya, mesti lah nak on point dan elok kan. Taknak lah nampak contra sangat tu. Tak cantik jadi. Its okay.. Bawah ni ada saya share tentang tips memilih padanan warna tudung dan baju yang bersesuaian.


TIPS PILIH WARNA TUDUNG | Padanan Warna Baju Raya 2020 oleh Puan Mary

Ditulis oleh Qyn Kamil

Since Hari Raya tinggal lebih kurang 10 hari je lagi, I nak share tips untuk pilih warna tudung yang sesuai untuk match dengan baju raya dari seorang image consultant yang famous iaitu Puan Mary.

[Padanan Warna Raya Puan Mary]
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
1. Dark Knight Blue

Favourite ramai orang selain hitam. If korang pakai any color from this group, korang boleh mix & match jugak dengan color yang ada dalam group ni.

Contoh pakai baju warna Honey Gold & tudung warna Summer Blue.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
2. Dusty Pink

Warna yang ramai ladies suka especially kalau tudung wajib ada warna ni dalam wardrobe. Betul tak? Ehihikk.

So kalau nak pakai baju color ni boleh match kan tudung dengan tiga color kat tepi tu. Atau pakai baju warna Barely Beige & pakai tudung warna Rosy Pink.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
3. Emerald Green

Warna yang pernah trending sebelum ni.

Warna ni dikira sebagai Bold Color sebab dia agak menyerlah compare to color color gelap yang lain. So kalau pakai this color kena tone down kan sikit pilihan color tudung untuk look nice & elegant.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
4. Royal Purple

Another Bold Color macam Emerald Green. Cuma this color is a bit softer compare to Emerald Green and that's why this color boleh pakai dengan satu lagi Bold Color iaitu Deep Red Velvet.

Boleh jugak match kan dengan light version of Ocean Green to soften your looks.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
5. Red Maroon

Pilihan ramai jugak selain warna Hitam, Dark Brown & Dark Blue. Warna ni agak menyerlah jugak tapi a bit darker daripada warna Merah.

So mix & match dia kena samada Chocolate atau a bit lighter color.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
6. Soft Brown

Selain Black, semua orang confirm ada warna ni dalam wardorbe korang tak kira baju, tudung or any clothes. Warna ni boleh match dengan semua color tau so kalau korang tak tahu nak pilih tudung color apa nanti this is the right choice for you.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
7. Pearl Mint Green

One of the most popular choice of color. Pastel color fans mesti suka mix & match ni.

Pastel colors semua memang sweet sangat, tak terlalu menyerlah & soft je sesejuk mata memandang.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
8. Silver Grey

Satu lagi warna wajib yang hampir semua orang ada.

Since warna ni kategori yang a bit dull, boleh mix & match dengan color color contra macam Dusty Pink, Blue Grey, & Soil Brown. Other colors pon boleh match dengan this color sebab Grey adalah universal color.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
9. Soft Yellow

Warna Yellow selalunya ramai yang kurang suka sebab agak terang. Kalau pakai warna ni confirm menarik perhatian orang sekeliling.

So kalau korang nak try pakai warna ni boleh pilih this pastel Soft Yellow & match kan dengan other pastel color for the best looks.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
10. Soft Pink

Favourite of all the pinky ladies!

This Soft Pink color selain daripada boleh mix & match dengan warna Mauve, Soft Red, & Beige kat bawah, boleh jugak match dengan pastel colors macam Pearl Mint Green, Pastel Blue, or Lilac.
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Tips Pilih Warna Tudung dan Baju Raya 2020
Ok, that's all the mix & match yang korang boleh pilih masa raya nanti.

Image credit : http://puanmary.com

PADANAN WARNA TUDUNG DAN BAJU RAYA 2020 by Puan Mary


Teknik 1 : Monochromatic

Teknik gabungan warna dalam kumpulan WARNA SAMA cuma BERBEZA TAHAP KECERAHAN.

Contoh baju korang gelap, tudung korang pakai terang sikit or vice versa Sparkles.
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
Teknik 2 : Analogous

Teknik gabungan warna baju dengan tudung korang pakai, WARNA BERBEZA TAPI TIDAK TERLALU KONTRA.

Contoh baju korang warna turquoise, tudung korang boleh pakai warna dusty pink atau coral.
teknik puan mary
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
cara tips padanan warna tudung dan baju raya 2020
Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)

Search keywords: tips pilih warna tudung, tips pilih warna baju, tips padanan warna tudung dan baju raya 2020, cara pilih tudung ikut warna baju, warna hot raya 2020, warna hot 2020, warna popular 2020, warna popular raya 2020, warna popular tahun 2020, tips memilih warna tudung, cara pilih warna baju dan tudung yang sesuai, tips mix and match baju dan tudung, tips mix and match baju raya 2020, cara betul mix and match tudung dan baju raya 2020, padanan warna raya 2020, padanan warna raya mary, tips pilih warna tudung puan mary 2020.

5 comments:

  1. Wahhh tips yg bagus ni. Blh bgtau mama nnti. Hehe

    ReplyDelete
  2. Padanan warna-warna ni semua memang cun dan popular kanzz..💖

    ReplyDelete
  3. selalunya kite tak daring sangat nak berani pakai yang contra usually amek yang warna sefamily. tapi kadang2tu ada juga try kluar dr comfort zone..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p