http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

what's a soul mate?

By 8:49:00 AM , , , , ,

Apakah yang dimaksudkan dengan soul mate? Soul mate = teman sejiwa. Adakah maknanya.. teman yang sesuai dengan jiwa kita? Teman yang satu jiwa dengan kita? Teman yang memenuhi kekosongan jiwa kita? Teman yang sehati sejiwa seraga sebakul dengan kita? Dan..adakah anda sudah mempunyai SOULMATE?

what's a soul mate?

what's a soul mate?
what's a soul mate?
credit foto : www.selfhelpexplained.com
Soulmate...
it's like a best friend but more
it's the one person in the world who knows you better than anyone else
that someone who makes you a better person
actually they don't make you a better person, you do that yourself
because they inspire you

a soulmate is someone who can carry with you forever
it's the one person who knew you, and accepted you
and
believed in you before anyone else did
or when no one else would

and no matter what happens
you'll always love them

nothing could ever change that.

what's a soul mate?
soulmate; credit foto : www.playbuzz.com

I want you to promise me something
if you love someone,
you tell them

even if you're scared that it's not the right thing
even if you're scared that it'll cause problems
even if you're scared that it will burn your life to the ground

you say it
you say it loud
and you go from there.


Tettttt. Okay ayat-ayat english di atas tu bukan ayat saya tapi saya ambil dari youtube ye. Dari movie. Hmmm sooo berdasarkan dari ciri-ciri soulmate a.k.a teman sejiwa di atas..adakah anda sudah menjumpai menemui soulmate dalam hidup anda? Jeng jengggg jengg.

Soul mate ni tak semestinya pasangan/partner/suami/isteri in your life je. Soul mate juga boleh memberi definisi sahabat baik, sahabat akrab, rapat dan sahabat sejemah dengan anda. Ataupun kaum keluarga, adik beradik anda. 

Bilangan soul mate dalam hidup anda boleh jadi satu, dua, tiga dan empat..tiada apa ku dapat bersamamu hanya penat..mereka tidak bisa berkata apa *lirik lagu Ruffedge* 
krik krikk~ Hahaha

Yeap. soul mate nama pun teman sejiwa kan. So..soul mate ni adalah orang yang boleh terima kita seadanya. Boleh percaya kan kita walau apa pun terjadi. Sentiasa support kita. Boleh membuatkan kita jadi manusia yang lebih baik. Bukan sebab dia yang jadikan kita menjadi lebih baik. Tapi kita sendiri yang jadi lebih baik kerana pengaruh dan juga inspirasi dari mereka.

Hmm best jugak kan kalau ada orang dalam dunia ni yang anggap kita soul mate mereka. Yelahh best lah kan dapat beri inspirasi dekat seseorang tu lepas tu daripada inspiration tu dapat merubah dia menjadi lebih baik. Kan kann. :)

Okayy chiow! 
Wassalam.


Baca juga entri :

You Might Also Like

5 comments

  1. HI.soul mate ni biasa orang yang tengah bercinta lah ni.hehe.Tahniah blog ni dah pasang adsense ..(>_<)boleh belanja hehehe..

    ReplyDelete
  2. Betul tu...kalau dapat teman sejiwa..hargailah...

    ReplyDelete
  3. soul mate saya lebih kepada kaum keluarga dan pasangan hidup sendiri... shabaat tu takde dah rasanya...

    ReplyDelete
  4. tak pernah ada teman sejiwa..sedihnya..

    www.ceritaejoy.com

    ReplyDelete
  5. hee~ kakak pon ade soulmate.. tapi dia seorang perempuan.. dia sahabat paling sempurna..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.