http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Lagu OST Lara Aishah: Dirgahayu - Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza

By 8:06:00 PM , ,

First time saya dengar lagu OST Lara Aishah ni di YouTube, seperti biasa di Channel YouTube Faizal Tahir. Saya tertarik dengan lagu ni firstly sekali dengan tajuk lagu ni. DIRGAHAYU. Haa sastera sangat kan word DIRGAHAYU ni. Apa maksud dirgahayu ni sebenarnya? Berdasarkan kajian saya, dirgahayu ni membawa makna: (mudah-mudahan) dilanjutkan usia, dipanjangkan umur. Kiranya, dirgahayu ni macam selamat, bahagia dan yang sama waktu dengannya lah. Kalau tak percaya, boleh rujuk di laman Pusat Rujukan Persuratan Melayu haaa gituuu haha. Sebab yang ke-2 kenapa saya suka lagu Dirgahayu? Mestilah sebab penyanyi yang menyanyikan lagu Dirgahayu ni ! Hahaha. Faizal Tahir dan penyanyi legend Siti Nurhaliza. Siapa tak kenal dengan suara dan bakat nyanyian mereka ni? Saya memang peminat no 1 Siti Nurhaliza & seperti yang saya ada beritahu sebelum ni, lagu-lagu Faizal Tahir memang tak pernah mengecewakan. Okay next, sebab yang ketiga kenapa saya syok sangat dengan lagu ni sampai saya dah download lagu ni pun adalah...sebab lagu dia best lah! Hahaha. Okay la kalau tak percaya, kita layan dulu lagu & lirik lagu OST Lara Aishah Dirgahayu ni.

Lagu OST Lara Aishah Dirgahayu - Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza 

Lagu OST Lara Aishah: Dirgahayu - Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza
Lagu OST Lara Aishah: Dirgahayu - Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza
credit foto: myinfotaip.com


Lirik Lagu OST Lara Aishah: Dirgahayu - Faizal Tahir & Dato' Siti Nurhaliza 


Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza

Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti, ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya

Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Andai takdir kita bertemu lagi
Masihkah akan kau kenal kembali

Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti, ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya

Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku, persoalkan takdir-Nya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti, ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya

Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu


Haaa amacam best tak lagu Dirgahayu? Haaa best kan melodi dan lagu dia kan kannn? Klip video ni pun saya suka juga hahaha. Saya paling suka part moment time 1:57-2:08 & 2:52-3:00. Saya sengih-sengih bila tengok dua part tu.

Terus terang saya cakap, saya tak layan pun drama Lara Aishah ni yang disiarkan di Astro PRIMA dan Maya HD setiap 6.00 petang, hari Isnin-Jumaat. Tapi bila tengok klip Video official lagu OST drama ni, macam best pula. Macam nak tengok pula. Tapi drama ni ada 100 episod kesemuanya, gulp. Hahaha. 

Hero Nazim Othman & heroin Fasha Sanda macam serasi pula bila dilihat dalam drama ni. Serasi dan comel hehehe. Tapi jangan nak gosip pula Fasha & Nazim ni. Sebab Nazim Othman akan umumkan tarikh perkahwinan beliau dengan pelakon Bella Dally di Instagram tak lama lagi. Haa ni bukan gosip semata ye. Cerita ni benar, kalau tak percaya boleh tonton klip ni sendiri di SINI. & siapa pula Bella Dally ni? Alaa Bella ni pernah berlakon dalam cerita Cinta 11 Syarat yang famous time puasa hari tu di Astro Oasis. Kalau nak tahu muka dia, boleh ushar sikit kat SINI.

Okay lah. Siapa yang dah layan cerita Lara Aishah ni, best tak Episod 1,2,3 dan 4 (termasuk harini)?

You Might Also Like

1 comments

  1. sy pun xpernah lyn drama2 ni tp lagu dan lirik ni mmg layan.tq kasi info maksud dirgahayu tu..hehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.